Antalya'daki hava patlıcan fiyatını uçurdu

Antalya

Afyonkarahisar'da patlıcanın kilosu 150 TL'ye kadar çıktı; esnaf sebebi Antalya'daki sağanak yağışlar olduğunu söylüyor.

Zam Şampiyonu Patlıcan

Afyonkarahisar'da kurulan semt pazarlarında bu hafta zam şampiyonu patlıcan oldu. Patlıcanın kilogram satış fiyatı 80 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Tezgahlarda yerini alan patlıcanın fiyatı 80 TL'den başlayıp 150 TL'ye kadar yükseldi.

Esnafın Gösterdiği Gerekçe

Pazarcı esnafı, fiyat artışının en önemli nedeninin Antalya bölgesinde etkili olan yoğun sağanak yağışlar ile birlikte olumsuz hava şartları olduğunu belirtti. Üretim ve sevkiyatta yaşanan aksaklıkların fiyatlara yansıdığını ifade eden esnaflar, hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte fiyatların da düşmesini beklediklerini dile getirdi.

Vatandaştan Şikayet Var

Yüksek fiyatlar karşısında zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar, özellikle mutfakların vazgeçilmez ürünü olan patlıcandaki artışın bütçelerini etkilediğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise alışverişlerini daha kontrollü yaptıklarını belirtti.

Esnaf da Memnun Değil

Pazarcı Esnafı Şevket Kurt, patlıcanın üretiminin az olduğu için fiyatların yüksek olduğunu dile getirdi. Bir diğer pazarcı esnafı Faruk Kurt ise "Ramazan’ın biraz etkisi de var ama yine de Antalya’da sağanak yağışların bol olduğundan dolayı seraların su ile dolu olduğu için patlıcanın maliyeti var. Patlıcan 125 ile 150 TL arasında fiyatları değişiyor" dedi.