Antalya’da pazarlarda hassas terazi dönemi

12.09.2024 10:45:00

Antalya’da pazarlarda hassas terazi dönemi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, vatandaşların güvenle alışveriş yapabilmelerini sağlamak adına kapalı pazar yerlerine ‘tartı kontrol noktaları’ kurdu. Pazara gelenler, aldığı ürünü tartıya koyup, miktarını kontrol ediyor.
Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehir sakinlerinin kaliteli ve güvenli alışveriş yapabilmeleri amacıyla kapalı pazar yerlerinde hassas terazi uygulamasını hayata geçirdi.

Bağıran esnafa idari para cezası
Aldığı ürünün eksik olduğunu tespit eden vatandaşlar zabıta ekiplerine şikayette bulunabiliyor. Ayrıca ekipler gün boyu tezgah sınırları, fiyat etiketleri ve terazi kontrolünü de elden bırakmıyor. Bağırarak satış yaparak gürültü kirliliğine yol açan esnafa da idari para cezası uygulanıyor.
Muratpaşa Belediyesi’nde zabıtalarından Erimcan Öngel, pazarlarda fiyat etiketlerine, tezgahların vatandaşın rahat alışveriş yapabileceği mesafede olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Kent sakinlerine huzurlu ve güvenilir bir alışveriş ortamı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Öngel, bağırarak satış yapan ve vatandaşa kötü muamelede bulunan pazar esnafına idari yaptırım uyguladıklarını belirtti.

“İnsanlar gelip buradan güvenle kontrol edebilir”
Yeşilbahçe Kapalı Semt Pazarı’nda meyve ve sebzelerini torbalara dolduran Duran Genç, hassas terazinin başına geçti, aldıklarını tek tek tartarak kilogramlarını kontrol etti. Genç, “İnsanların daha güvenli alışveriş yapması ve esnafın doğru veya yanlış tarttığını görebilmek için güzel bir uygulama” dedi.
Yeşilbahçe pazarından alışveriş yapan bir diğer kent sakini Ayşe Susamcı ise aldığı sebzeleri tarttıktan sonra “Kesinlikle çok güzel bir uygulama olmuş. Suistimal eden esnaflar olabiliyor. İnsanlar gelip buradan güvenle kontrol edebilir, haklarını savunabilirler” diye konuştu.