Antalya, Kepez Kültür Festivali’nde buluştu

Antalya, Kepez Kültür Festivali’nde buluştu

Antalya, Kepez Kültür Festivali’nde buluştu

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ve 7 Eylül’e kadar devam edecek olan Kepez Kültür Festivali, ünlü sanatçı Kıraç konseriyle kapılarını açtı. Festivalin açılışı binlerce Antalyalının katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 650 bin nüfuslu, 55 ilden büyük Kepez’i kültür ve sanat şehri yapmak istediklerini vurguladı.
Antalya, Kepez Kültür Festivali’nde buluştu. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği ve 7 Eylül tarihine kadar devam edecek olan Kepez Kültür Festivali, başladı. Müzik, sinema, çocuk etkinlikleri, bilim, konser, tiyatro, yarışma ve yöresel etkinlikleri içeren geniş bir etkinlik programının bulunduğu kültür festivali, ünlü sanatçı Kıraç’ın konseriyle kapılarını açtı. Antalyalılar, Kepez Kültür Festivali’nin açılışını izlemek için saatler öncesinden Dokuma Park’taki etkinlik alanına geldi. Binlerce vatandaşın doldurduğu festival alanında, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, büyük bir coşkuyla karşılandı. Başkan Kocagöz, açılışa katılan çocuklar, engelliler ve yaşlılarla yakından ilgilenerek “hoş geldiniz” dileklerini iletti.
“107 projeden biri kültür festivali”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocagöz, festivalin önemine değinerek şunları söyledi: Bugün başlayan ve 7 Eylül’e kadar sürecek Kepez Kültür Festivalimizde, kültürümüzün ve sanatımızın zenginliğini, bilim ve tiyatroya olan ilgimizi bir araya getireceğiz. Siz değerli hemşehrilerimizle birlikte Kepez’in dönüşümüne başlıyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yılına yaklaşırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı çağdaş ve uygar, aydın Türkiye vizyonunu yaşatmak ve onun izinden ilerlemek en önemli görevlerimizden biridir. 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri sonrası adli bir hata ile haksız ve hukuksuz bir sebeple 2 ay aranızdan uzak kaldım. Bu süreçte gösterdiğiniz destek ve hassasiyete yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Söz vermiştik. 107 projeden bir tanesi Kültür Festivali’ydi. Bugün itibariyle başlıyoruz. Parklarımız, yollarımız, sosyal etkinliklerimiz, sosyal yardımlarımız, altyapımız, temizlik hizmetlerimiz, emeklisi, genci, kadını artık yalnız değil. Kepez hep daha iyiye gidecek. Kepez’de yaşamak bir ayrıcalık olacak. Kepezli olmaktan gurur duyacaksınız. Cumhuriyetin ışığında, geleceğe olan inançla daha güzel yarınlara ulaşma dileğiyle” dedi.
Kepez’in simgesi tablo hediye etti
Başkan Kocagöz, açılışa katılan ünlü sanatçı Kıraç ve sinema, tiyatro oyuncusu Gürkan Uygun’a teşekkürlerini iletti. Sahneye gelen Gürkan Uygun, “Herkese iyi akşamlar olsun. Sağlık olsun. Mesut başkanla olsun. Başkanımıza, verdiği hizmetlerden dolayı da teşekkür ederiz“ diye konuştu. Başkan Kocagöz, Antalya’ya karayoluyla gelenleri Kepez’in girişinde karşılayan ve Türkiye’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan Atatürk maskının bulunduğu, Kepez’in simgesi olan tabloyu sanatçı Uygun’a hediye etti. Başkan Kocagöz’ün konuşmasının ardından, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, il ve ilçe örgütleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla beraber Kepez Kültür Festivali’nin açılış kurdelesi kesildi.
Kıraç’tan muhteşem konser
Festivalin açılışında, ünlü sanatçı Kıraç, birbirinden güzel şarkılarını seslendirmek için sahneye geldi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Kepez bir dönüşüm içerisinde. Burası 650 bin nüfuslu 55 ilden büyük. Sayenizde burayı kültür ve sanat şehri yapmak istiyoruz” diye konuştu. Kıraç, “İnşallah, çok mutlu olurum” dedi. Kıraç, Kepez Kültür Festivali’nin açılışında Antalyalılara en güzel şarkılarını seslendirdi. Binlerce kişinin doldurduğu Dokuma Park, Kıraç’ın güçlü sesiyle yankılandı. Başkan Kocagöz, Kepez Kültür Festivali’ni şarkılarıyla renklendiren ünlü sanatçıya, Atatürk maskının bulunduğu, Kepez’in simgesi olan tabloyu hediye etti.