Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor

7.09.2024 21:01:28

Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor

“Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefleri ve Türkiye’nin en ünlü şefleri Antalyalılarla bir araya gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3.sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti. Panel, söyleşi ve workshoplar, yarışmalar ve birbirinden çeşitli Antalya lezzetlerinin tanıtıldığı 3. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Antalyalılardan yoğun ilgi gördü. Karaailoğlu Parkı’nda gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nde vatandaşlar stantları gezerek, hem Antalya lezzetlerini tattı hem de birbirinden ünlü şefler ile buluşma fırsatı yakaladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ni ziyaret ederek, vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, gastronomi festivaline gösterilen ilgiden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Muhittin Böcek, Antalya’yı gastronomi alanında da dünyaya tanıtmak amacıyla başlattıkları festivalin çok büyük ilgi gördüğünü belirterek, “İlk yılımızda Antalya’mızın tavşan yüreği zeytinini tanıttık, ikinci yılımızda türkülere söz olan mor üzümümüzü, bu yıl da coğrafi işaretli ürünümüz avokadoyu tanıtıyoruz. Özellikle Alanya bölgemiz tropikal meyve üretiminde çok önemli bir yere sahip. 38 tropikal meyveden, 20 tanesinin bölgeye adaptasyonu sağlanarak dünyaya ihracatı gerçekleşiyor. Gastronomi festivalimizle turizme katkı sağlamaya çalışıyoruz. Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne gösterilen ilgiden çok mutluyuz. Festivalimiz ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek devam edecek” dedi.

Danilo Zanna piyaz yaptı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra dünyaca ünlü şef Danilo Zanna ile birlikte “Dünya Mutfağı ile Lokal Ürünlerimizin Adaptasyonu” konulu söyleşide vatandaşlarla buluştu. Ünlü şef Danoli Zanna, Antalya’nın coğrafi işaretli yemeği ‘Piyaz’ yaptı. Piyazı çok sevdiğini belirten Danilo Zanna, “Piyaz da çok farklı bir lezzet var. Antalya’da sadece piyazın satıldığı restoranlar var. 2012 yılında ilk piyazı yediğim de çok beğendim. Antalya çok özel bir şehir. Kendi işletmelerime Antalya’dan yaklaşık 20 çeşit ürün alıyorum. Bu kadar bereketli, mutfağı ile marka olmuş bir şehrin gastronomiye çok özel katlıları olacak. İlerleyen süreçlerde Antalya’ya bir işletme açmak gibi bir niyetim var” diye konuştu.

Başkan böcek esnaf ve vatandaşla buluştu
Başkan Muhittin Böcek, daha sonra şef Danilo Zanna ile birlikte piyazın tadına baktı. Başkan Muhittin Böcek ve Danilo Zanna izleyenlerle günün anısına bir selfie yaptı. Başkan Böcek, gastronomi festivalinde stant açan işletmeleri de tek tek gezerek hayırlı işler diledi. Yoğun bir ilgi gören Muhittin Böcek, vatandaşlarla sohbet ederek, bol bol fotoğraf çektirdi. Başkan Muhittin Böcek, 3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’ne katılan Michelin Yıldızlı şeflerine ve Türkiye’nin ünlü şeflerine katılımlarından dolayı plaket takdim etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ardından şef Mehmet Yalçınkaya ile birlikte “Gastronomide Geleceğin Mutfağı” konulu söyleşide Antalyalılarla bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek’e böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür eden ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, “Antalya bereketli bir şehir. Narenciyenin tüm ürünleri yetişiyor. Antalya bizim turizmdeki gastronomi yüzümüz. Gastronomiye yapılan tüm yatırım, turizme yapılan yatırımdır. Antalya’nın kendine has ürünleri var. Bu kadar ünlü şefi Antalya’ya getirmek kolay değil. Muhittin Başkan’ı kutlamak gerekiyor” diye konuştu.

Somer Sivrioğlu ile keyifli söyleşi
Gastronomi Festivali’ne katılan şef Somer Sivrioğlu da halkın yoğun bir ilgisiyle karşılandı. “Yerel Ürün Kullanımlı Restoranların Sürdürebilirliği” konulu söyleşiyle Antalyalıları keyifli bir sohbet gerçekleştiren Somer Sivrioğlu, Antalya’dan olmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Başkan Muhittin Böcek, şef Somer Sivrioğlu’na gastronomi festivaline katılımından dolayı plaket verdi.

Workshop ve yarışmalar
Foodfest Gastronomi Festivali’nde gerçekleştirilen workshoplar kapsamında TV programcısı ve şef Türev Uludağ Antalya tropikal meyveleri ile kuzu sırtı yaptı. Otellerin şeflerin oluşan ekipler arasında düzenlenen yemek yarışması da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Şeflerin hazırladıkları yemekler ile adeta görsel bir şölen sundu.
Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin son gününde 8 Eylül Pazar günü Arda Türkmen, Rafet İnce, Özge Şahin, Mehmet Özer, Oğuz Yenihayat, Serhat Doğramacı gibi ünlü şefler etkinlik sahnesinde Antalyalılarla buluşurken, panel ve workshoplar da gerçekleştirilecek.