Antalya Büyükşehir Belediyesi motorize zabıta ekiplerini devreye soktu

Antalya Büyükşehir Belediyesi motorize zabıta ekiplerini devreye soktu

Antalya Büyükşehir Belediyesi motorize zabıta ekiplerini devreye soktu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, araç filosunu genişleterek motosikletli zabıta ekiplerini devreye soktu. İkisi kadın, toplam 15 kişiden oluşan yeni ekip, temel sürüş tekniklerinden, ileri düzey manevralara kadar kapsamlı bir eğitim aldı. Motorize ekip kent trafiğinde daha hızlı ve etkin hizmet sunmayı hedefliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Motosikletli zabıta ekipleri, göreve başlamadan önce Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli uzman ileri motosiklet sürüş eğitmenleri Hikmet Toy ve Çağlar Yavişli tarafından verilen sürüş eğitimlerine katıldı. Bu eğitimler, trafiğe kapalı alanlarda gerçekleşti ve ekip üyeleri temel sürüş tekniklerinden ileri düzey manevralara kadar kapsamlı bir eğitim aldı.

Türk bayrağı dalgalandırdılar
Eğitim programında, yoğun trafikte güvenli sürüş, akışa uyum sağlama ve ani durma gibi konulara odaklanıldı. Eğitimin sonunda, zabıta ekipleri, eğitmenlerin gözetiminde motosikletlerle akrobasi hareketleri sergiledi ve motosiklet üzerinde ayakta Türk bayrağı dalgalandırarak gösteri yaptı. Bu performans, ekip üyelerinin ne kadar yetkin olduklarını gözler önüne serdi.

“Uzmanlar tarafından ileri sürüş eğitimi aldılar”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Volkan Sönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, motosikletli zabıta ekiplerinin Antalya’da vatandaşların hizmetinde olacağını belirtti. Sönmez, “Büyükşehir Zabıta araç filomuzu genişleterek motosikletli zabıta ekipleri oluşturduk. Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından iki uzman motosiklet eğitmeni görevlendirildi ve ekiplerimize temel ve ileri sürüş eğitimleri verildi. Bu eğitimler sayesinde ekiplerimiz, şehir trafiğinde profesyonel bir şekilde görev yapmaya hazır hale geldi. İkisi kadın olmak üzere toplam 15 motosikletli zabıta ekibimiz, vatandaşlarımıza hizmet edecek” dedi.