Operasyon ve Ele Geçirilenler
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, 12 Ekim 2024’te İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin N.Ü.’nün ikametinde yaptığı aramada, farklı miktarlarda kannabinoid, amfetamin, ecstacy, sentetik ecza hapı ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 700 TL ele geçirildi. Operasyon sonucu gözaltına alınan N.Ü. ile oğlu Ç.B.K. tutuklandı.
Mahkeme Süreci ve Sanık Savunmaları
Sanıklar hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın karar duruşmasında, anne N.Ü. mütalaayı kabul etmediğini belirterek savunma yaptı. N.Ü., uyuşturucuyu sadece kullandığını, satmadığını ve "Murat" isimli bir şahsın getirdiğini iddia etti. 1,5 yıldır haksız yere cezaevinde bulunduğunu öne sürerek beraat ve tahliye talep etti.
Oğulun İddiaları ve Teslim Alma Savunması
Oğul Ç.B.K. ise kendisine yöneltilen satış iddialarını reddetti. "Efe" isimli şahsı tanımadığını söyleyen Ç.B.K., uyuşturucuyu annesi için teslim aldığını, ancak satışla bir ilgisinin olmadığını savundu. Annesi tutuklu olduğu bir sırada gelen paketi sokağa bırakamayacağını, bu yüzden eve getirdiğini ifade ederek suçsuz olduğunu ve tahliyesini talep etti.
Mahkemenin Kararı
Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, N.Ü. ve oğlu Ç.B.K.'yi 'uyuşturucu ticareti' suçundan 18'er yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanıklara ayrıca 180 bin TL para cezası verildi.