Anne adayları eğitimde

Anne adayları eğitimde

Anne adayları eğitimde

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü tarafından anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmesine yardımcı olmak ve doğum sonrası dönemde hayatlarını kolaylaştıracak pratik bilgilerin paylaşıldığı gebe eğitimleri devam ediyor.
Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde eğitimler devam ediyor. Anna adaylarına gebe sınıfında görevli Ebe Meliha Şanal tarafından yürütülen eğitimde doğuma hazırlık ve doğumu kolaylaştırıcı uygulamalar anlatıldı. Emzirme, yenidoğan bakımı, masajı, bebek giydirme ve güvenli taşıma uygulamalı olarak gösterildi.
Sağlıklı Hayat Merkezi’nde verilen bu eğitimler sayesinde, anne ve baba adaylarının doğum sürecine dair endişelerinin azaltılması ve yenidoğan bakımında daha güvenli ve bilgili olmaları amaçlanıyor.
Eğitimde ayrıca Diyetisyen Sümeyra Ağırman, Fizyoterapist Gizem Taşkıran ve Psikolog Zeynep Alçelik tarafından gebelik ve doğum sonrası döneme ait bilgiler aktarıldı.
Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz “Her anne adayının gebelik döneminde bilgilendirilmesini bir annelik hakkı olarak değerlendiriyor ve her ay yeni gruplarla devam eden ücretsiz eğitimlerimize davet ediyoruz. Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller, mutlu aileler” ifadelerine yer verdi.
Eğitimi tamamlayan anne adaylarına belgeleri verildi.