Ankara Büyükşehir’in lise öğrencileri için yaz kampı başladı

23.07.2024 15:55:41

Ankara Büyükşehir’in lise öğrencileri için yaz kampı başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 10-11-12’nci sınıf ve mezun gruplarına lise müfredatını destekleyici eğitimler ile YKS’ye ön hazırlık niteliğinde ücretsiz olarak düzenlediği “Yaz Kampı” başladı. Hafta içi her gün 10.00-13.30 saatleri arasında, toplam 5 hafta sürecek eğitimlere 130 öğrenci katılıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle Başkentli öğrencilere destek olmayı sürdürüyor.10-11-12’nci sınıf ve mezun gruplarına lise müfredatını destekleyici eğitimler ile YKS’ye ön hazırlık niteliğinde ücretsiz olarak düzenlenen “Yaz Kampı” Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinde başladı. Hafta içi her gün 10.00-13.30 saatleri arasında, toplam 5 hafta sürecek eğitimlere 130 öğrenci katılıyor. Genel tekrar derslerinin yanı sıra psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetinin de verildiği kampa öğrenciler de ilgi gösteriyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Bakanlığında Eğitim Sorumlusu Damla Aykut, “Eğitimde fırsat eşitliği ilkemiz ile öğrenci dostu projelerimize devam ediyoruz. 10,11 ve 12’nci sınıf ve mezun grubundaki öğrencilerimize 130 kişilik YKS ön hazırlık düzeyinde yaz kampı düzenledik” dedi.

Kursiyerlerden teşekkür
Eğitime katılan öğrenci İkra Tokmak, memnuniyetini şöyle anlattı:
“İki haftadır kursa geliyorum ve bana çok şey kattı. Buradaki teknolojiyi yeterli buluyorum. Süreç güzel geçiyor. Çoğu ders verimli geçiyor ortamı da çok seviyorum. Hocaların ödevlendirmesi, konu anlatımları ile ayrı ayrı kaynaklar sundular bize. Bunlarla evde bir rutin oluşturabiliyoruz.”