Anadolu Üniversitesi’nin birçok öğretim üyesi 12 farklı alandaki sıralamada yer aldı

Anadolu Üniversitesi’nin birçok öğretim üyesi 12 farklı alandaki sıralamada yer aldı

Anadolu Üniversitesi’nin birçok öğretim üyesi 12 farklı alandaki sıralamada yer aldı

Anadolu Üniversitesi The AD Scientific Index’in 2024 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H-Index değeri sıralamasında 8 öğretim üyesi listenin Türkiye bölümünde, kendi kategorileri içerisinde ilk 10’a, 22 öğretim üyesi ise ilk 50’ye girdi.
The AD Scientific Index’in 2024 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H- Index değeri sıralamasında Anadolu Üniversitesinin 8 başarılı öğretim üyesi listenin Türkiye bölümünde kendi kategorileri içerisinde ilk 10’a, 22 başarılı öğretim üyesi ise ilk 50’ye girdi. Bu kapsamda The AD Scientific Index’in raporuna göre Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Fatih Demirci, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Eğitim Bilimleri Kategorisinde Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aras Bozkurt, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Mustafa Özer, Prof. Dr. Cem Işık, İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Haluk Birsen, Prof. Dr. Nezih Orhon kendi alanlarındaki sıralamalarda Türkiye genelindeki sıralamada ilk 10 içerisinde yer alma başarısı gösterdi.
Listeye girerek ilk 50 arasında yer alan ve Anadolu Üniversitesini gururla temsil eden diğer 14 isim ise şunlar oldu: Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Mine Kürkçüoğlu, Prof. Dr. Temel Özek, Prof. Dr. Ahmet Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Öztürk, Prof. Dr. Gülhan Turan, Prof. Dr. Yusuf Özkay, Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi; Prof. Dr. Selami Sezgin, İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Ömer Özer, Prof. Dr. Erkan Yüksel, Prof. Dr. Mesude Canan Öztürk, Prof. Dr. İncilay Cangöz, Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi; Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak.

The AD Scientific Index nedir?
Bilim insanlarının bilimsel değerli makaleler yayınlamadaki üretkenliğini ülke, üniversite ve alan olarak listeleyen The AD Scientific Index; çalışmalarını 256 branş, 19 bin 300 istihdam kurumu, 216 ülke ve 10 bölgede yürütüyor. Bu kapsamda tarım ve ormancılık, sanat, tasarım ve mimarlık, işletme ve yönetim, ekonomi ve ekonometri, eğitim, mühendislik ve teknoloji, tarih, felsefe, ilahiyat, hukuk, tıp olmak üzere toplam 12 alanda 15 bin 930’dan fazla üniversiteyi sıralıyor.
Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.adscientificindex.com adresinden üniversite, ülke, bölge ve dünya geneli ölçeğinde akademisyenlerin performanslarına ve index verilerine ulaşabilir.