Anadolu Üniversitesinden 2024 yılı yerleştirme sonuçlarında rekor doluluk oranı

Anadolu Üniversitesinden 2024 yılı yerleştirme sonuçlarında rekor doluluk oranı

Anadolu Üniversitesinden 2024 yılı yerleştirme sonuçlarında rekor doluluk oranı

Türkiye’nin öğrencisiyle en mutlu kenti Eskişehir’in en köklü yükseköğretim kurumu olan Anadolu Üniversitesi, başarı düzeyleri yüksek olan öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerin başında gelmeye devam ediyor. ÖSYM tarafından yayınlanarak web sayfasında ilan edilen 2024 YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre Anadolu Üniversitesi örgün lisans ve ön lisans programlarının kontenjan doluluk oranları ek yerleştirmelerle birlikte yüzde 102 ile rekor kırarken Açıköğretim Sistemi programları da aynı şekilde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Nitelikli ve yenilikçi eğitim, modern kampüs imkanları ve başarıyı destekleme Anadolu Üniversitesinde
Anadolu Üniversitesi, modern kampüs imkanlarıyla öğrencilere yalnızca akademik başarı yolunda rehberlik etmekle kalmayıp, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de dolu dolu bir üniversite hayatı sunuyor. Yunus Emre Kampüsü, öğrencilere geniş kütüphane imkânları, araştırma merkezleri, laboratuvarlar ve teknolojiyle donatılmış sınıflarla destek olurken, yemyeşil doğasıyla huzur verici bir öğrenme ortamı sunuyor. Öğrenci topluluklarının aktif katılım gösterdiği etkinliklerle öğrenciler hem kişisel hem de akademik gelişimlerini pekiştirme fırsatına sahip oluyor. Bu imkanlar, Anadolu Üniversitesini, başarının ve ilk tercihlerin adresi haline getiriyor.
Anadolu Üniversitesi, her alanda başarıyı destekleyen bir anlayışla, öğrencilerinin geleceğe güvenle adım atmalarını sağlıyor. Geniş uluslararası iş birlikleri ve değişim programları sayesinde, öğrenciler dünya çapında deneyim kazanma fırsatına da sahip oluyor. Ayrıca, çağın ihtiyaçlarına uygun yenilikçi eğitim modelleriyle, öğrencilerin sadece bugünün değil, yarının ihtiyaçlarına da yanıt veren bireyler olarak yetişmelerine katkı sunuyor. Tüm bu imkanlar, Anadolu Üniversitesini sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir başarı hikâyesinin başlangıç noktası yapıyor.

Türkiye’nin global kampüsü: Anadolu Üniversitesi
Türkiye’nin öğrenci başkenti Eskişehir’de yaşam boyu öğrenme mottosuyla nitelikli yükseköğretim faaliyetleri sürdürülüyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi, uzman akademik kadrosu ile öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklı eğitimin yanı sıra ayda 100’den fazla bilim, sanat, kültür ve spor etkinliğine de ev sahipliği yapıyor.

Kayıtlar 19-23 Ağustos tarihlerinde
Anadolu Üniversiteli olma ayrıcalığına ve Türkiye’nin en büyük eğitim ailesine katılmaya hak kazanan öğrenciler için kayıt tarihleri de belli oldu. Buna göre, ÖSYM tarafından yapılan 2024 YKS ile Anadolu Üniversitesine bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara yerleştirilen adaylar, kayıtlarını 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Kayıtlar, Yunus Emre Kampüsü’nde ilgili fakültelerdeki veya yüksekokullardaki kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos arasında yapılabilecek. Kayıtlarla ilgili detaylı bilgilere anadolu.edu.tr web adresinden ulaşılabilir.