Anadolu Üniversitesi EMYO mezun istihdamında başı çekiyor

5.08.2024 17:27:40

Anadolu Üniversitesi EMYO mezun istihdamında başı çekiyor

1990 yılında kurulan Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu, üniversitenin en eski ve köklü meslek yüksekokulu olma özelliği taşıyor.
Anadolu Üniversitesinin öğrencilere en kaliteli eğitimi sunma misyonunu başarıyla yürüten EMYO’nun yönetim ekibinde Müdür Doç. Dr. Osman Güldemir, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Emrah Yıldız ve Öğr. Gör. Dr. Gökhan Şallı yer alıyor.

Yüksekokuldaki tüm programlarda kontenjanlar tam doluluk oranına ulaşıyor
Eskişehir Meslek Yüksekokulunda; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Pazarlama ve Emlak Yönetimi Programları bulunuyor. Program bazında sanayi, ticari ve hizmet sektörlerinin rekabet güçlerini artıracak yönde nitelikli insan gücü yetiştirmeyi, ayrıca iş dünyası ve toplumla karşılıklı yarar esasına dayalı bir iletişim ve iş birliği içinde bulunmayı amaçlamayan EMYO eğitim hizmetini sunarken de rekabet, verimlilik ve kaliteyi esas alıyor.

Öğrenciler sektöre hazır şekilde mezun oluyor
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı kapsamında sunulan derslerle öğrencilerin günümüz çalışma hayatında büro yöneticileri ve yönetici asistanlarından beklenilen sorumlulukları yerine getirebilecekleri bilgi birikimine sahip olmaları hedeflenirken mezunlar özel, kamu ve kâr amacı gütmeyen kurumlarda büro elemanı ve yönetici asistanı olarak çalışma fırsatı yakalıyor. Dış Ticaret Programından mezun olan öğrenciler, dış ticaret ile ilgili çalışma alanlarında rahatlıkla çalışabilecek becerilere ulaşırlarken, Pazarlama Programı mezunları sahada ve mağazalarda satış elemanı, satış temsilcisi, satış yöneticisi, pazarlama şirketlerinde araştırmacı, halkla ilişkiler ve reklamcılık alanlarında da müşteri temsilcisi olarak görev alıyor.

Nitelikli aşçılar yetiştiriliyor
Hizmet sektörü içerisinde önemli bir yere sahip olan turizm sektörü ülkemizde her geçen gün daha da büyürken Anadolu Üniversitesi mezunları ile turizm sektörüne her yıl önemli sayıda yeni mezun istihdam ediyor. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler; konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyor. Gastronomi sektöründe ise yöresel mutfaklar, dünya mutfakları, modern mutfak uygulamaları, değişik sunum teknikleri konularında öğrencilere aşçılık eğitimi EMYO Aşçılık Programında en kaliteli hali ile veriliyor. Aşçılık Programı’nda okuyan öğrenciler bu eğitimlerini okul bünyesinde bulunan mutfaklarda uygulamalı olarak görüyor. Aşçılık programını bitirenlere "Aşçılık Meslek Elemanı" unvanı verilirken programından mezun olanlar beş yıldızlı oteller, lüks lokantalar, tatil köyleri, kruvaziyer gemileri ve özel kulüpler gibi çeşitli işletmelerde, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında; menü planlaması, yemeklerin hazırlanması ve sunumu gibi görevlerin yanı sıra, mutfak ekibini yönetme ve hijyen standartlarını sağlama gibi sorumluluklar üstlenebiliyor.
Anadolu Üniversitesinde yıl içerisinde öğrenciler için birçok farklı etkinlik düzenlenirken bunların bir kısmı da EMYO ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. EMYO öğrencileri kampüsün çeşitli olanlarından faydalanırken uygulamalı eğitimin en kalitelisini yerinde görüyor. Mezun öğrenciler hızla istihdam edildiği gibi isterlerse ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı ile okudukları programları Fakülte eğitimine tamamlayabiliyor.