Amerikalı ve Mısırlı araştırmacı yazarlar Nemrut Dağı’nda

11.09.2024 18:58:20

Amerikalı ve Mısırlı araştırmacı yazarlar Nemrut Dağı’nda

Amerikalı ve Mısırlı araştırmacı yazar ve belgesel yapımcıları, “Süyük Türkiye Turu” çerçevesinde Adıyaman’ı ziyaret etti.
ABD’li misafirleri ve çekim ekibiyle beraber Türkiye’nin binlerce yıllık tarihi güzelliklerini keşfetmek üzere Türkiye’ye gelen araştırmacı yazar ve belgesel yapımcısı Billy Carson, Nemrut Dağı karşısında hayranlığını dile getirdi.
Nemrut Dağı’nda gündoğumunu izleyen Belgesel Yapımcısı Carson “Burası büyüleyici güzellikte, ayrıca halen çözülememiş sırları da büyük merak uyandırıyor. Tarihte bilinen en eski horoskop olan Aslanlı Horoskop hayranlık verici” diye konuştu.
Kalabalık turist heyeti Adıyaman’a gelir gelmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken ile kısa bir görüşme yapıp, Kommagene Medeniyeti hakkında da bilgiler aldı. Arsameia’daki mağara ve tünelleri inceleme fırsatı yakalayan Mohamed Ibrahim ve Billy Carson bu yapıların inşaası sırasında kullanılan tekniğin zamanının ötesinde olduğunun altını çizdi. Heyet, Adıyaman’ı bilahare ziyaret edip, tarihi zenginliğini daha detaylı incelemek istediklerini de sözlerine eklediler.