Tarih: 09.09.2024 20:15

Altunhisar’da işlenmeyen tarım arazileri tarımsal üretime kazandırılacak

Facebook Twitter Linked-in

Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Arazi Tespit Komisyonu, işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması için saha çalışmalarına başladı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Arazi Tespit Komisyonu saha çalışmalarına başladı. Komisyonun çalışmalarının ardından üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek.
22.08.2024 tarihinde yürürlüğe giren İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik ile üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, arazinin vasfının değiştirilmemesi ve kiralayan tarafından tarımsal üretimde kullanılması şartıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sezonluk olarak kiraya verilecek. Kiralamalar öncelikli olarak kiraya verilecek tarım arazisinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yapılacak. Öncelikli gruplardan birden fazla istekli çıkması halinde en yüksek teklifi verene, öncelikli gruplardan istekli çıkmaması halinde ise diğer isteklilerden en yüksek teklifi verene kiralama yapılacak. Kiralanan tarım arazilerinin bakanlık tarafından belirlenen kayıt sistemlerine kaydedileceği ve kiracıların bu arazilerle ilgili tarımsal desteklerden yararlandırılacağı da bildirildi.

Kira bedeli arazi sahibine ödenecek
Arazi maliklerine veya hak sahiplerine ulaşılamaması halinde kira bedelleri bakanlıkça belirlenecek bir kamu bankasında araziye özgülenerek açılacak üçer aylık vadeli hesapta nemalandırılacak. Mülkiyeti ihtilaflı tarım arazilerinde ihtilafın giderilmesi halinde ise biriken kira geliri ve ferileri hak sahiplerine payları oranında dağıtılacak.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB