Tarih: 28.08.2024 15:35

ALTSO’da Sıfır Atık Belgesi Bilgilendirme Toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi Bilgilendirme Toplantısı ALTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çevre Yüksek Mühendisi Aşkın Kellecioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı toplantıya iş insanları yoğun ilgi gösterdi.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” ile ilgili önümüzdeki süreçte denetimler yapacağını ve bu kapsamda toplantıyı iş insanlarını bilgilendirmek amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Erdem: “Çocuklarımızı da düşünmeliyiz”
Tüm insanlığın birlikte hareket ederek çevreyi koruması gerektiğine değinen Başkan Erdem, “Sadece cezalardan kurtulmak için etrafa ayrıştırıcı çöp kutuları koymak benzeri görsel tedbirleri almaktan çok çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakmak istediğimizi düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Denizlerimizi, nehirlerimizi, topraklarımızı kirleten bu atıklar, sadece doğal yaşamı tehdit etmekle kalmıyor, ayın zamanda insan sağlığına da ciddi zararlar veriyor. İklim değişikliği ile mücadelede sıfır atık yaklaşımı büyük önem taşıyor. Bu noktada hepimize düşen en büyük görev geri dönüşümlerdir. Hep birlikte, el birliğiyle çevremizi koruyup, daha yaşanabilir bir dünya için çalışmalıyız” dedi.
Başkan Erdem’in konuşmasının ardından ise Çevre Yüksek Mühendisi Aşkın Kellecioğlu sunumu yaptı. Sıfır Atık Yönetmeliği ve Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi başvuru adımlarını katılımcılara aktaran Kellecioğlu, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile ilgili olarak da ayrıntılı bilgi verdi. Bu tür toplantıların öneminden de bahseden Kellecioğlu, “Bugün ALTSO’da iş insanlarımızla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum. Bu toplantıyı organize eden ALTSO Başkanımız Eray Bey’e ve yönetimine çok teşekkür ederim” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB