ALKÜ’de TUS öğrencileri Erasmus’ta öncü oldu

10.09.2024 15:16:22

ALKÜ’de TUS öğrencileri Erasmus’ta öncü oldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı doktora öğrencilerinden Asistan Doktor Müftah Pınar ve Asistan Doktor Lara Cansın Bayram, ALKÜ Erasmus Doktora Hareketliği programı kapsamında, Bulgaristan’da eğitim alarak bu alanın ilk öğrencileri oldu.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce KA-171 ve KA-131 projelerinde bütçe ülke artışı başarısına imza atan ALKÜ Erasmus Koordinatörlüğü bu kez de Erasmus Doktora Hareketliği Projesi kapsamında üniversitede bir ilki gerçekleştirdi. ALKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı doktora öğrencilerinden Dr. Müftah Pınar ve Dr. Lara Cansın Bayram bu proje kapsamında, Bulgaristan’da eğitim alan ilk öğrenciler olmayı başardı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayramoğlu’ndan tebrik
Eğitim sonrası ALKÜ Tıp Fakültesindeki öğrenimlerine devam etmek için yurda dönen doktora öğrencileri Dr. Müftah Pınar ve Dr. Lara Cansın Bayram, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu ile görüştü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayramoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyarette ;ALKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aslan ve Erasmus Koordinatörlüğü Proje ve İkili İşbirlikleri Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Eren İrfanoğlu da yer aldı. Görüşmede doktora öğrencileri Dr. Müftah Pınar ve Dr. Lara Cansın Bayram alınan eğitimler ve yaptıkları çalışmalar hakkında heyete detaylı bilgiler verdi. Dekan Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, öğrencileri tebrik ederek doktora öğrencilerinin bu hareketlilikte öncü olmalarının diğer öğrencilere de güzel örnek olacağının altını çizdi.