ALKÜ’de ilk kursiyerlere sertifika töreni

ALKÜ’de ilk kursiyerlere sertifika töreni

ALKÜ’de ilk kursiyerlere sertifika töreni

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), Sağlık Turizmi Eğitim Programını başarıyla tamamlayan ilk kursiyerlere sertifikaları törenle teslim edildi.
Ticaret Bakanlığı ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) tarafından sağlık turizmi alanında düzenlenen Sağlık Turizmi Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Sağlık Turizmi Eğitim Programı kapsamında toplam 52 saat olan eğitim süresini tamamlayarak başarılı olan kursiyerlerin sertifika törenine ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ SATUMER Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, dersleri veren akademisyenler ve başarılı olan kursiyerler katıldı. Törende Rektör Türkdoğan tarafından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi.

“Sağlık turizmine nitelikli personel yetiştiriyoruz”
ALKÜ’nün en önemli misyonlarından birinin de sağlık turizmini geliştirmek olduğunu vurgulayan Rektör Türkdoğan, kursiyerlere eğitimleri sağlık turizmi tezli yüksek lisans ve doktora programlarında ders veren tecrübeli akademisyenler tarafından verildiğini belirtti. ALKÜ’nün bu misyonu geliştirmeye ve sağlık turizminde faaliyet gösterecek kişileri yetiştirmeye devem edeceğini ifade eden Rektör Türkdoğan, “Bakanlığımızdan aldığımız yetki ve güçlü kadrolarımızla eğitimlere devam edeceğiz. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


“Sağlık turizmini geliştirme misyonumuz devam edecek”
Kurs faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için verdiği destekten dolayı Rektör Türkdoğan’a teşekkür eden ALKÜ Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın destekleriyle üniversitemizde sağlık turizmi alanındaki eğitimlerin ilkini başarıyla tamamladık. Sağlık Turizmi Eğitim Programı’na kursiyerler ilgi göstermeye devam ediyor. Eğitimlerimiz ve yeni kurslarımızın yakın zamanda devamı gelecek” şeklinde konuştu.