Aliağa’da kurtuluş coşkusu

Aliağa’da kurtuluş coşkusu

Aliağa’da kurtuluş coşkusu

Aliağa’nın 13 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümü düzenlenen resmi program ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen tören Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı PETKİM İlkokulu Müdürü Samet Arıcıoğlu yaptı.

Arıcıoğlu: “Aliağamızın Bu Mutlu Gününü Büyük Bir Gururla Kutluyoruz”
Aliağa’nın kurtuluş gününe dair notlar paylaşan Arıcıoğlu şunları söyledi: “Değerli Aliağalılar, geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. 102 yıl önce topla tüfekle, canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün ilimde, bilimde, teknikte Türk Milleti’ne yakışır şekilde sürdürmeliyiz. 102 yıl önce tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aliağamızın bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyoruz”

Şiir, zeybek ve bando büyük alkış aldı
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Beren Tüfekçi ‘Kurtuluş Günü’, Gülsemin Gümüşsoy ise ‘Vatan Destanı’ isimli şiiri seslendirdi. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin zeybek gösterisi ile Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan resmi program Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.
13 Eylül Aliağa’nın kurtuluşu için düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, şehit aileleri, gaziler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.