ALİ ÖZCAN’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI

ALİ ÖZCAN’DAN 19 MAYIS KUTLAMASI

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, “Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a ayak basması ile milletçe yürütülen topyekûn organize bir milli mücadele haline dönüşmüştür" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, “Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a ayak basması ile milletçe yürütülen topyekûn organize bir milli mücadele haline dönüşmüştür. Mustafa Kemal Atatürk'ün kumandası ve önderliği altında yapılan İstiklal Savaşımız, 19 Mayıs 1919'da atılan adımla başlamış, tarihe milletimizle yazdığı eşsiz bir destanla hedefine ulaşmıştır. Bu hedef 'bağımsız Türkiye' hedefidir. 19 Mayıs böyle önemli bir tarihi dönüm noktasıdır ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti gençliğe emanet edilmiştir” dedi.

Ali Özcan, “Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette olması ile mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde edilen başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim. Bu her şeyden önce gençliğimize milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı olarak yetiştirilmesi ile mümkündür.” ifadelerini kullandı.

ASKON Kayseri Başkanı, “Bir milletin gücü topu, tankı değil inançlı gençleridir. İstiklal Savaşı; idealleri için can vermeye hazır inançlı gençlerle destansı bir zafere dönüşmüştür. Bütün ümidimiz gençliktedir. Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.