Alaşehir’de ’Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok’ projesine destek

Alaşehir’de ’Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok’ projesine destek

Alaşehir’de ’Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok’ projesine destek

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde eğitim-öğretim veren Alaşehir Uluderbent Ortaokulu’nun "Mavi Bilye Enstitüsü: ’Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!’ adlı proje çalışması, 4004 TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.
Alaşehir’de 21-26 Ağustos tarihleri arasında hayata geçirilecek olan Mavi Bilye Enstitüsü: ’Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok! Projesi, 4004 TÜBİTAK desteği alacak. Projenin amacı hakkında bilgi veren Alaşehir Uluderbent Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Gülhanım Yağmur, "Bu proje, bilginin toplumla buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını ve katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Projemizin hedef kitlesini, Manisa’daki okullarda öğrenim gören, 5. ve 6. sınıftan mezun olan 11-12 yaşlarındaki 30 öğrenci oluşturmaktadır. Proje kapsamında; drama, oryantiring, argümantasyon, dikotom tayin, teknolojik uygulamalar, eğitsel oyunlar, modelleme, storigami, gökyüzü gözlemi gibi etkinliklerle katılımcılara alternatif öğrenme yolları sunulacaktır. Ayrıca, ’Philadelphia Antik Kenti’, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı, Mobil Bilim Merkezi gibi yerlerde düzenlenecek etkinliklerle bilgi somutlaştırılacaktır. Projemizde, çevre sorunları ve çözümleri, doğa bilinci, farklı bilim dallarının tanınması, kavram yanılgılarının giderilmesi, ekolojik ayak izi farkındalığı, bilimsel araştırmaların doğası gibi konularda katılımcıların bilgi ve farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır. Katılımcılar, bilimin doğası ve bilimsel süreçler ile ilgili gözlem ve neticeler arasındaki fark, teori ve kanun, bilimde hayal gücü ve gibi unsurları öğrenme fırsatı bulacaklardır. Proje boyunca gerekli olan konaklama, iaşe ve etkinlik alanları arasında ulaşım giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Projemiz, TÜBİTAK tarafından desteklenen bir projedir. Aylar öncesinde en küçük detayına kadar yazılan ve bir proje olarak hazırlanan bu faydalı program için TÜBİTAK desteği almak çok önemliydi. Bu tür etkinliklerin desteklenmesi mutluluk verici. Bu destek sayesinde; öğrencilerin erken yaşta, farklı ama çok gerekli bir dünyayı deneyimlemesine izin veriliyor ve etkinliklerde çocuklar çekingenliklerini yenip, sorular ve sorunlar üzerine fikir yürütüyorlar. İleride ne yapmak istediklerine karşı bir düşünceleri oluşmaya başlıyor, ilerleyen eğitim süreçlerinde bir yol haritası çiziyorlar kendilerine. Zihinsel devrimlerini yaşıyorlar. Çocukların, kendi başına bir birey olma şansı tanımış olmak ve merak edip keşfetmesinin önünü açmak için bu tarz uygulamalar devam etmeli, düşüncesindeyiz" dedi.
Proje çalışmalarını yürüten Fen Bilimleri Öğretmeni Gülhanım Yağmur, Okul Müdürü Ramazan Makal ile birlikte Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’i makamında ziyaret etti. Proje çalışmaları ve programı hakkında Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’e bilgi veren Gülhanım Yağmur, destekleri için İlçe Milli Eğitim Müdürü Güneş’e teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise "Emek vererek ve özveri ile çalışan tüm personelimize her zaman desteğimiz oldu ve olmaya devam edecektir. 4004 projesinde TÜBİTAK‘tan destek almak çok kolay değil. Türkiye genelinde 630 proje katılmış, Manisa genelinde sadece 4 proje kabul edildi. Bunlardan bir tanesi de bir kırsal mahalle okulunda çalışmalarını yürüten öğretmenimizin projesi. Kırsal bir mahalleden bu başarıyı yakalamak çok zor. Bu okulumuzun Alaşehir’den olması ayrı bir gurur kaynağı. Öğretmenimiz Gülhanım Yağmur’un bu başarısından dolayı kaymakamımızın onayı ile öğretmenimiz "Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi" dedi.