Antalya'nın Alanya ilçesinde bir ilkokulda klima ünitesinden çıkan yangın, okulda paniğe neden oldu. Öğle arasında meydana gelen olay anında hiçbir öğrencinin okulda olmaması ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmaması ise büyük bir şans olarak kayıtlara geçti. Yangında can kaybı yaşanmazken, bir sınıf kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 12.30 sıralarında Alanya ilçesi Güllerpınarı Mahallesi Büyük Hasbahçe Caddesi'nde bulunan Kemal Şuberi İlkokulu'nda başladı. Edinilen bilgiye göre, klima ünitesinden henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Dumanları fark eden okul görevlileri durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Okulda bulunan öğretmen ve personel tedbir amaçlı tahliye edilirken, itfaiye ekiplerinin etkili müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.
Yangının ardından okulda incelemelerde bulunan Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu. Kaymakam Öztürk, "Öğle saatlerinde bir sınıfımızdaki klima kaynaklı ufak çaplı bir yangın meydana geldi. Okul yönetimi ve itfaiye ekiplerinin olaya hızlı müdahalesi oldu. Sadece bir sınıf yangından etkilendi. Öğle saati olduğu için öğrencilerimizin tamamı okul dışındaydı. Çok şükür yangından kimse etkilenmedi. Tek teselli kaynağımız yangından hiçbir öğrencinin etkilenmemesi oldu" dedi. Kaymakam, etkilenen sınıfla ilgili çalışmaların yapılacağını ve okulun en kısa sürede eğitime devam edeceğini belirterek, okul yönetimi ve velilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangın nedeniyle okulda bir gün eğitime ara verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılarak, yangının çıkış nedeninin detaylı bir şekilde araştırılacağı öğrenildi.