Tarih: 15.08.2024 17:03

Alanya Üniversitesi, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’da Alanya Üniversitesi, başarı grafiğini yükselterek öğrenci tercihinde öne çıktı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre; Alanya Üniversitesi, tüm bölümlerinde yüzde 90, yeni açılan bölümlerde ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.
Alanya Üniversitesi’nin geniş bölüm yelpazesi, öğrencilerin tercihlerini üniversite lehine kullanmalarında etkili oldu. Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Murat Kırcı, konu hakkında şu ifadelere yer verdi: “Alanya Üniversitesi yeni bölümler için yıllardır YÖK’ten izin talep etmekteydi ancak eğitim öğretim için gerekli yerleşke alanını sunamadığı için yeni bölüm açma izni alamamaktaydı. Bu yıl ÖHEP kolejinin kiracı olarak kullandığı Üniversiteye ait binanın tahliye edilmesinin kesinleşmesi ile YÖK’e bu doğrultuda verilen taahhütle 6 yeni bölüm açma izni alındı. Yapılan etkili tanıtım çalışmalarının da etkisiyle yeni açılan 6 bölümde yüzde 100 doluluk oranı yakalandı. Bu doluluk oranı, üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, öğrenci odaklı yaklaşım ve modern kampüs imkanlarının bir sonucudur. Öğrencilerimize en iyi eğitim ortamını sunmak için sürekli çalışıyoruz ve bu doluluk oranı, doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. ÖHEP Koleji’nin boşalttığı arazi Hamdullah Emin Paşa Kampüsü olarak isimlendirildi ve bu yerleşkede yeni açılan bölümler, Yabancı Dil Hazırlık Okulu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, TÖMER ve SEM birimler yer alacak.”

“Yeni öğrencilerimiz için sabırsızlanıyoruz”
Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Murat Kırcı, üniversitenin mevcut projeleri ve gelecekteki çalışmaları hakkında da bilgiler paylaştı. Kırcı, akademik kadroyu güçlendirmeye devam ettiklerini ve yeni öğrenciler için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı. Kırcı, üniversitenin hızla gelişen ve büyüyen bir eğitim kurumu olduğunu hem akademik hem de fiziki altyapı anlamında önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Üniversitenin uluslararası standartlarda eğitim sunma vizyonuyla hareket ettiğini belirten Kırcı, bu doğrultuda hayata geçirilmesi planlanan projeler ile ilgili çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

“Hedefimiz, öğrencilerimize altın kariyer fırsatları sunmak”
Yeni akademik programlar, araştırma merkezleri ve uluslararası iş birlikleri ile Alanya Üniversitesi’nin eğitimde fark sağlamaya devam edeceğinin altını çizen Kırcı, üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bölgeye değer katan bir bilim ve kültür merkezi olma hedefini sürdürdüğünü söyledi. Kırcı, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: Alanya Üniversitesi, tercihte yüzde 90 doluluk hedefine ulaşarak büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Kaliteli eğitim imkanları, akademisyenlerin öğrenci odaklı yaklaşımları ve ortaya koyulan projeler, üniversitemizin tercih edilen bir kurum olmasını sağladı. Alanya Üniversitesi’nin hem akademik hem de sosyal anlamda sunduğu fırsatlar sayesinde her geçen yıl daha fazla öğrenci üniversitemizi tercih ediyor. Bu başarıyı sürdürmek ve öğrencilerimize altın kariyer fırsatları sunmak, üniversitemizin en önemli hedeflerinden biridir”

“Uluslararası başarımız tescillendi”
Kırcı, Alanya Üniversitesi’nin uluslararası alandaki çalışma ve başarılarına da değindi.
Alanya Üniversitesi’nin uluslararası alandaki başarılarının Round University Ranking (RUR) 2024 sonuçlarıyla kanıtlandığını dile getiren Kırcı, “Dünya çapındaki üniversiteleri değerlendiren prestijli sıralama kuruluşu RUR tarafından açıklanan verilere göre, Alanya Üniversitesi dünya genelinde 900. sırada, Türkiye genelinde ise 32. sırada yer aldı. Alanya Üniversitesi, yalnızca araştırma performansı ile değil, aynı zamanda eğitim kalitesi, uluslararasılaşma çalışmaları ve teknoloji odaklı projeleriyle de uluslararası alanda dikkat çekiyor. Üniversitenin araştırma sıralamalarındaki güçlü konumu, yayın sayısı, atıf sayısı ve uluslararası ortak çalışmalar gibi kriterlerde elde ettiği yüksek puanlarla destekleniyor. Dünya araştırma sıralamasında 1034. sırada yer alan Alanya Üniversitesi, Türkiye’de ise 43. sırada bulunuyor. Hedefimiz gelecekte daha iyi sıralamalara yerleşmek. Eğitim kalitemizi sürekli artırıyoruz. Bu doğrultuda, Teknoloji Transfer Ofisi’ni kurarak, üniversitenin bilimsel ve teknolojik birikimini sanayi ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Akademisyenlerimizi patent ve marka başvuruları konularında bilgilendiriyor, üniversite olarak destekliyoruz. TÜBİTAK destekleri ve Teknofest’e katılım gibi projelerle öğrencilerimize farklı bir vizyon kazandırıyoruz. Öğrencilerimizin yenilikçi gelişimini üniversite olarak teşvik ediyoruz. Elde ettiğimiz başarılar, daha büyük hedeflere ulaşma yolundaki ilk adımlarımız. Yeni açılacak bölümlerimizle, dinamik akademik kadromuzla üniversitemiz gelecek yıllarda da hızlı yükseliş kaydedecek. Üniversitemizin stratejik planları doğrultusunda URAP, Times Higher Education (THE) ve US News and World Report gibi uluslararası sıralamalarda da önemli başarılar elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB