Tarih: 28.07.2024 15:27

Aksaray’da uzay modelleri şampiyonasında 65 sporcu kıyasıya yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 6. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası 3. Etap Yarışması 65 sporcunun katılımıyla Aksaray’da yapıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 65 sporcu, uzay modelleri konusundaki yeteneklerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Yarışma, sporcuların kendi tasarlayıp ürettikleri uzay modellerini belirlenen kriterler doğrultusunda uçurarak en iyi performansı sergilemeleri üzerine kurulu. Yarışmacılar, model uçaklarını belirli bir yükseklik ve mesafeye uçurup güvenli bir şekilde yere indirmeyi başarmak için büyük çaba harcadı. Yarışma sonunda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporcuların gösterdiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gençlerimizin bu tür teknolojik ve bilimsel etkinliklere katılması, onların gelecekteki başarılarının teminatıdır. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Yıldız, ayrıca bu tür etkinliklerin Aksaray’da düzenlenmesinin şehrin tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılan sporcular ise, Aksaray’da düzenlenen organizasyondan çok memnun kaldıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Yarışmanın bir sonraki etaplarının heyecanla beklendiği de ifade edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB