Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Kökez köyü, ziyaretçilerini bordo-mavi bir karşılamayla adeta Trabzon’a götürüyor. Köyün her noktası bu renklere boyanmış durumda ve neredeyse tüm sakinleri Trabzonspor taraftarı olarak biliniyor.
Ev kapılarını bordo-maviye boyayan ve araç plakalarında 61'i gururla taşıyan köylüler, bu tutkunun köklerinin 1983-1984 sezonundaki şampiyonluğa dayandığını anlatıyor. Onlarca yıl geçmesine rağmen, aşk ilk günkü heyecanını koruyor.
Köyün takımı Kökezspor, Eskil Belediyesi'nin düzenlediği turnuvalara bordo-mavi formalarla çıkıyor ve köy halkı tarafından coşkuyla destekleniyor. Köye kazandırılan yeni kapalı halı saha da zemininden tribünlerine kadar bu renklerle donatılmış, futbol tutkusunu somutlaştırmış durumda.
Köy Muhtarı Tuncer Derin, sevdanın 70'li yıllara uzandığını, ancak renkleri benimsemenin 1983-84 şampiyonluğuyla geldiğini belirtiyor. Köyde 7'den 70'e herkesin, hatta yeni doğan bebeklerin bile Trabzonsporlu olduğunu, imam ve öğretmenlerin de taraftar çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ediyor. Derin, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çocukları yetiştirmek amacıyla yaptırdıkları halı sahanın açılışına Trabzonspor camiasını davet ediyor.
Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak da, turnuvadaki 19 takımdan biri olan Kökezspor'un bu özelliğine dikkat çekerek, köylülerin kendi imkanlarıyla yaptırdıkları bordo-mavi halı sahanın açılışına tüm Trabzonspor camiasını çağırıyor.
Köy sakinlerinden Habib Derin ise kendisini en fanatik taraftar olarak tanımlıyor. Kapısının önünün ve 61 plakalı aracının bu renklerde olduğunu söyleyerek, "Bize her yer Trabzon" diyor ve Trabzonspor camiasını köylerinde ağırlamak istediklerini bir kez daha vurguluyor.