Aksaray Belediyesinin eğitim projeleri gençleri hedefine ulaştırdı

Aksaray Belediyesinin eğitim projeleri gençleri hedefine ulaştırdı

Aksaray Belediyesinin eğitim projeleri gençleri hedefine ulaştırdı

Aksaray Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sunmak için kazandırılan kültür ve eğitim tesisleri YKS sınavına hazırlanan öğrencileri hayal ettikleri başarıya ulaştırdı.
Belediye Başkanı Dinçer, “Emeğimizi boşa çıkarmayan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Üniversite hayali kuran öğrencilerin girdiği YKS sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Binlerce gencin heyecanla beklediği sınav sonuçlarından alınan puanlarla önümüzdeki günlerde tercih süreci başlayacak. Eğitimde fırsat eşitliği sunmak için görev süreci boyunca eğitim ve kültür tesisleri hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer’in üniversiteye hazırlık kurslarından faydalanan öğrenciler de hedefledikleri puanı aldılar.
‘Destek Bizden, Çaba ve Gayret Sizden’ sloganı ile düzenlenen sınavlara hazırlık kurslarından bu yıl toplam 700 öğrenci faydalandı. Zorlu bir hazırlık sürecini geride bırakan öğrenciler yükseköğretime geçiş sınavlarına katıldılar. Uzman eğitimcilerin rehberliğinde aralıksız çalışan öğrenciler gelecekte yapmak istedikleri mesleklere ulaştıracak bölümlere tercihlerini yapacaklar. Öğrencilerin her anında yanlarında olan Aksaray Belediyesi ekiplerinin tercih sürecinde de yanlarında olması bekleniyor.
Belediye Başkanı Evren Dinçer, belediye tarafından ücretsiz olarak verilen bu kurslar ile amaçlarına ulaştıklarına dikkat çekerek, bu eğitim öğretim döneminde verilen kurslar sayesinde birçok öğrencinin hayal ettiği başarıya ulaştığını belirtti. Başkan Dinçer, tüm öğrencileri tebrik etti.