Aksaray Belediyesi ile Ihlara Belediyesi arasında Cam Teras Protokolü imzalandı

Aksaray Belediyesi ile Ihlara Belediyesi arasında Cam Teras Protokolü imzalandı

Aksaray Belediyesi ile Ihlara Belediyesi arasında Cam Teras Protokolü imzalandı

Aksaray Belediyesi ile Ihlara Belediyesi arasında Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesiyle ilgili olarak ortak iş birliği protokolü imzalandı. Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’ın turizm potansiyelini artıran Cam Teras Projesi’nde Ihlara Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışacaklarını aktardı.
Belediye Başkanı Evren Dinçer’in şehir turizmine kazandırdığı Aksaray Belediyesi Ihlara Cam Teras ve Kafeterya açıldığı günden itibaren yoğun ilgi görüyor. Her yıl yerli yabancı yaklaşık bir milyon turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisine gelen turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan Cam Teras, bölgenin turistik cazibesini gözle görülür şekilde artırdı. Geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılarak turizme kazandırılan Ihlara Cam Teras ve Kafeterya projesi, yaklaşık 150 metre yükseklikten ziyaretçilerine Ihlara Vadisi’nin eşsiz doğal güzelliklerini en güzel şekilde sunuyor. Cam Teras ile birlikte işletmeye açılan kafeterya ise vadinin sıfır noktasında vadiyi ziyarete gelenlere doğa ile iç içe keyifli bir dinlenme ve yemek deneyimi sağlıyor.
Ihlara Cam Terasın açıldığı günden itibaren hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük ilgisiyle karşılaştığını kaydeden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Ihlara Vadisi’ni her yıl yaklaşık bir milyon turist ziyaret ediyor. Ziyaretçilerin en önemli durak noktaları arasında Cam Teras var. Projemiz, Ihlara Vadisi’nin doğal güzelliklerini ziyaretçilere en güzel bir biçimde sunuyor ve burayı daha cazip kılıyor. Ihlara Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz ortak iş birliği protokolü ile hem şehrimizin hem de Ihlara’mızın turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Şehrimizin her köşesinde tarihi, doğal mirası korumak ve geleceğe taşımak için durmadan çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Aksaray Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen görüşme sonrasında Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Ihlara Belde Belediye Başkanı Yunus Akar tarafından iş birliği protokolü karşılıklı olarak imzalandı. Protokole göre, Aksaray Belediyesi ile Ihlara Belediyesi, Cam Teras ve Kafeteryanın işletilmesi dahil her konuda ortak çalışmalar yürütecek. Ihlara Cam Teras Projesi’nin şehir turizmine ivme kazandırdığını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ihlara Belediyesi ile gerçekleşen iş birliği protokolünün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.