Aksaray 2 bin güvenlik ve sağlık ekibiyle yeni yıla hazır

Aksaray 2 bin güvenlik ve sağlık ekibiyle yeni yıla hazır

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yeni yıl için jandarma, emniyet ve sağlık alanında toplam 2 bin 40 personelin sahada görev yapacağını açıkladı. Kış şartları ve yılbaşı dönemi için kapsamlı güvenlik ve ulaşım tedbirleri alınd

Geniş Çaplı Yeni Yıl Tedbirleri

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yeni yıl öncesinde alınan kapsamlı tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Valilik koordinasyonunda, yılbaşı sürecinin huzur ve güven içinde geçmesi için emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sahada konuşlandırıldı. Vali Kumbuzoğlu, kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için ilgili tüm kurumların 7/24 esasına göre çalıştığını vurguladı.


Sahada Binlerce Personel Görevde

Yılbaşı vesilesiyle sahada olacak personel sayıları netleşti. Buna göre, jandarma 580 personel ve 119 ekip, emniyet ise 962 personel ve 132 ekiple görev yapacak. İl Sağlık Müdürlüğü de 498 personelle sağlık hizmetlerinde hazır bulunacak. Vali Kumbuzoğlu, bu personellere başarılar dileyerek, devletin her cadde ve sokakta dimdik ayakta olduğunun altını çizdi.


Huzur ve Trafik Güvenliği Öncelikli

Vali Kumbuzoğlu, önceliklerinin vatandaşların can ve mal güvenliği ile huzurun korunması olduğunu belirtti. Kış şartları nedeniyle vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu: Araçlarda kış lastiği, zincir ve gerekli ekipmanların bulundurulması gerektiğini, aşırı hız ve kural ihlallerinden kaçınılmasını istedi. Alkolle araç kullanmaya ve trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceği mesajını verdi. Ayrıca, yılbaşı dönemini fırsata çevirmek isteyenlere karşı denetimlerin kararlılıkla süreceği bildirildi.