Akreditasyon gururu

28.07.2024 10:31:26

Akreditasyon gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’nun (İLEDAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘akredite’ edildi. Müfredatta işlenen konulardan öğrencilere sağlanan fiziki imkanlara kadar birçok alanda başarılı görülen İEÜ Radyo ve TV Programcılığı, eğitim kalitesini bir kez daha kanıtladı.
Türkiye genelinde iletişim eğitiminin kalitesini artırmak amacıyla çalışmalar yapan İLEDAK, akreditasyon sürecini aylar süren titiz bir inceleme sonunda tamamladı. İEÜ Radyo ve TV Programcılığı; öğretim kadrosu ve planı, yönetim yapısı, eğitim altyapısı ve stüdyolar gibi birçok başlık altında yapılan incelemeyi başarıyla geçti.
İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Emre Küheylan, gençlere en iyi şartlarda eğitim vermeye odaklandıklarını söyledi. 2026 yılına kadar akredite olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Küheylan, “İLEDAK, bu yıl ilk kez meslek yüksekokullarını akreditasyon kapsamına aldı. Biz, Türkiye’de radyo ve televizyon programcılığı eğitimi veren kurumlar arasında yapılan değerlendirme neticesinde akredite olmayı başaran 2 meslek yüksekokulundan biri olduk” dedi.

“Nitelikli gençler yetiştiriyoruz”
Uygulamalı ve teorik derslerle geleceğin başarılı isimlerini yetiştirdiklerini vurgulayan Küheylan, “İletişim ve medya araçları, her dönemde toplumları yönlendiren ve şekillendiren unsurlar oldu. Günümüzde iletişim ve medya faaliyetlerinin gücüne her alanda şahit oluyoruz. Hedefimiz, günümüzün modern yayıncılık esaslarını öğrencilerimize aktararak nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve alanıyla ilgili sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek, teknik ve teorik bilgiye sahip profesyoneller yetiştirmek. Bunda da başarılı olduğumuzu gururla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.