Akkök Holding Yelken Takımı, İlk TAYK Trofesi’nde 2’nci oldu

12.09.2024 10:44:59

Akkök Holding Yelken Takımı, İlk TAYK Trofesi’nde 2’nci oldu

Akkök Holding Yelken Takımı, 2024 TAYK Trofesi IRC1 sınıfında yarışan 13 takım arasında 2’nci sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Akkök Holding’in kimya sektöründe faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Akkim Kimya’nın Genel Müdürü Onur Kipri liderliğinde 8 yıl önce kurulan Yelken Takımı, bu yıl denizlere Akkök Yelken Takımı olarak yelken açtı. Yelken Takımı, Akkök Holding adıyla yarıştığı ilk Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) Trofesi’nde yelken sporunun Türkiye’deki başarılı temsilcilerinden Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı’nın ardından ikincilik elde ederek yelkencilik dünyasındaki iddiasını gösterdi.

Yelken Takımı’nın elde ettiği başarının, sadece yelkencilik alanındaki yetkinliklerini değil, aynı zamanda çalışanlar arasındaki ekip ruhunu ve dayanışmayı da güçlendirdiğini ifade eden Akkök Holding Yelken Takımı Kurucusu ve Takım Üyesi Onur Kipri, “Akkök Holding Yelken Takımı’nın liderlik mücadelesi, son haftalara kadar devam etti ve bu çabalar, takımın elde ettiği başarılı sonuçlarla taçlandı. Akkök adıyla yarıştığımız ilk sezondaki bu başarı, holding şirketleri arasında sinerjiyi artırarak, kurumsal değerlerin ve ortak hedeflerin başarıyla hayata geçirilmesinin bir göstergesi oldu. Yelken sporunda kazandığımız bu değerli deneyimle, gelecekteki yarışmalarda daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Holding, daha fazla çalışanı yelkencilik dünyasına kazandıracak
Akkök Holding’in grup şirketlerinden Akkim Kimya, Akasya Alışveriş Merkezi, Akcoat, Akenerji, Aksa Akrilik, DowAksa, Epsilon Kompozit ve Paper Moon’un sponsorluğunda önemli bir başlangıç yapan ve sporun birleştirici gücüne inanan Akkök Holding, ayrıca tüm grup şirketlerinden yelkene ilgi duyan 40’a yakın çalışanına temel yelkencilik eğitimi alma fırsatı sağladı. Bu vesileyle eğitimi başarıyla tamamlayacak ve yarışlara katılabilecek yeterlilik seviyesine gelen personeller, takım adına yarışma fırsatı bulacak.

Yelken Takımı, daha fazla çalışanı yelkencilik dünyasına kazandırmak ve spor yoluyla kurumsal sinerjiyi daha da güçlendirmek için çalışmalarını sürdürecek.