Akhisar'da yanan ormanlar için ağaçlandırma seferberliği sürüyor

Akhisar

Manisa'nın Akhisar ilçesinde geçen yıl yanan ormanlık alanlara 2 milyon 325 bin fidan dikilecek.

Yaraları Sarma Zamanı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında zarar gören alanlar için başlatılan ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Akhisar'ın Musaca Mahallesi’nde 28 Haziran 2025’te çıkan yangından etkilenen sahalar, yeniden yeşillendirilmek üzere hazırlanıyor.

Kapsamlı Bir Rehabilitasyon Programı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, yangın sahalarını orman varlığına kazandırmak için kapsamlı bir rehabilitasyon programı yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda ilk adım olarak 3 bin 963 kilogram tohum toprakla buluşturuldu.

2 Milyondan Fazla Fidan Yolda

Açıklamada, 2026 yılı sonuna kadar toplam 2 milyon 325 bin adet fidanın dikilmesinin planlandığı ifade edildi. Yapılacak çalışmalarla, yangında zarar gören geniş sahaların tamamen yeniden yeşertilerek doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Ekosistemin Yeniden Canlanışı

Yetkililer, sürdürülen bu yoğun ağaçlandırma faaliyetleriyle hem bölge ekosisteminin canlandırılacağını hem de doğal dengenin korunacağını vurguladı. Çalışmaların, belirlenen takvim doğrultusunda aralıksız şekilde süreceği kaydedildi.