Akhisar’da organ bağışı 3 hastayı hayata bağladı

8.09.2024 12:07:59

Akhisar’da organ bağışı 3 hastayı hayata bağladı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları, 3 hastayı hayata bağladı.
Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde bir süredir 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören M.K. (61) adlı hastanın tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarının organ bağışına izin vermesi üzerine organ bekleyen 3 hastaya umut ışığı doğdu. Yaklaşık 6 gündür aşırı yüksek tansiyona bağlı olarak yaygın beyin kanaması teşhisiyle tedavi altında olan M.K.’nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanenin organ nakil koordinatörü Uzm. Dr. Feray Baş ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. İbrahim Gürcan’ın destekleriyle aile ile organ bağışı konusunda iletişim kuruldu. Acılı aile başka hastaların hayatını kurtarma amacıyla organ bağışı kararı aldı.
Gece yarısı İzmir ve Antalya’dan gelen uzman ekipler, Akhisar Devlet Hastanesi ameliyathane ve yoğun bakım ekiplerinin katkısıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda hastanın karaciğeri ve böbrekleri başarılı bir şekilde alındı. Karaciğer Antalya’da, iki böbrek ise İzmir’de organ bekleyen hastalara nakledilerek hayat kurtardı.
Başhekim Uzm. Dr. Hamza Bambal, bu önemli kararı veren aileye minnettarlığını ifade ederken, organ bağışının hayat kurtardığını vurgulayarak tüm vatandaşları organ bağışına davet etti.