Akdeniz’de temizlik çalışmaları hız kesmeden sürüyor

21.08.2024 16:11:13

Akdeniz’de temizlik çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan 65 mahallede her gün tonlarca çöp ve atığı toplarken, yüzlerce çöp konteynırını da özel araç ve ekipman yardımıyla yıkayıp dezenfekte ediyor.
Akdeniz’in 65 mahallesinin toplam 2 bin 800 sokağına 7 gün 24 saat hizmet veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde yüzlerce sokağın yanı sıra, toptancı hali, bulvarlar, cadde ve meydanlar, kamu kurum ve kuruluşları ile okullara hizmet sunarak her gün 350-400 ton arasındaki evsel atık ve çöpü depolama alanına taşıyor.

Konteynırlar yıkanıyor, zarar görenler yenileniyor
Halk sağlığını korumak için de mücadele eden ekipler, rutin temizlik hizmetinin yanı sıra, binlerce çöp konteynırını da özel araç ve ekipmanlarla donatılmış üniteyle yıkayıp dezenfekte ediyor. Böylelikle sinek, sivrisinek ve haşere oluşumunun önüne geçen ekipler, kötü koku oluşmasını da engelliyor. Akdeniz’e 7/24 hizmet veren ekipler, ayrıca sokaklara dökülen çöp ve atıkları topladıktan sonra sokak veya kaldırımları tazyikli su ile yıkıyor. Standart tipteki konteynerleri kapalı kasasına alan özel yıkama aracı, basınçlı ve sıcak suyla her bir konteyneri birkaç dakika içerisinde temizliyor. Konteynerler, evsel atıklar nedeniyle oluşabilecek larva ve zararlılara karşı da ilaçlanıyor. Zaman içinde deforme olup zarar gören çöp konteynırlar da yenileri ile değiştiriliyor, tamiri mümkün olanlar onarılıp boyandıktan sonra tekrar ihtiyaç duyulan sokaklara konuluyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün, 15 günde bir bölgedeki çöp konteynırlarını yıkayıp dezenfekte ettiğini söyleyen Turgut Reis Mahallesi Muhtarı Ahmet Eldeniz, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediyemiz çalışanı arkadaşlarımız, sokaklarımızda çöp biriken veya atık dökülen sokakları da yıkıyor ve temizliyor. Böylece sokaklarımız tiril tiril bir hale geliyor. Belediye Başkanımıza ve sahada görev yapan belediyemiz personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.