Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor

Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor

Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kendiliğinden çökme riski taşıdığı için halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik oluşturmanın yanı sıra kimi zaman toplumsal sorunlara da yol açan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Karaduvar Mahallesi 6511 Sokakta bulunan ve sahiplerince terk edilmiş, çok eski yapı olduğu için de çökmek üzere olan 2 katlı binanın kontrollü yıkımını gerçekleştirdi. Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yasal süreci tamamlanan yapının yıkımı için ilk olarak çevre güvenliği sağlandı. Yıkımın yapılacağı bölgede aşırı toz oluşumunu önlemek için de arazözden binaya tazyikli su sıkıldı. Sahipleri tarafından terk edilmiş 2 katlı metruk binanın yıkımıyla birlikte ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık da yine ekiplerce iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip mahalleden çıkarıldı.
Fen işleri ekipleri, muhtarlar, yapı sahipleri veya mahalle sakinlerinin talep ve şikâyetleri doğrultusunda, ömrünü tamamlamış, her an yıkılma tehlikesi taşıyan yapıların yıkımına devam edecek.