Akdeniz Üniversitesi’ne 11 bin yeni öğrenci

15.08.2024 13:14:31

Akdeniz Üniversitesi’ne 11 bin yeni öğrenci

Akdeniz Üniversitesi’nde YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans kontenjanları yüzde yüz doldu. Akdeniz Üniversitesi ailesine 11 bin 447 yeni öğrenci daha katıldı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. 2024 YKS sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans kontenjanının tamamı doldu. Sonuçlara göre okul birincisi ve 34 yaş üstü kadın kontenjanları ile birlikte lisans programlarına yerleşen sayısı 5 bin 637, ön lisans programlarına yerleşen sayısı 5 bin 810 olarak gerçekleşti.

“24 fakülteden 23’ünde ve 12 MYO’da yüzde yüz doluluk”
Yerleştirme sonuçlarında ek kontenjanlar hariç tutulduğunda Tıp, Hukuk, Ziraat, Diş Hekimliği, Turizm Fakültesi başta olmak üzere toplam 24 fakülteden 23’ünde yüzde yüz ve 12 meslek yüksekokulunun tüm programlarında da yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldı.

34 yaş üstü kadınlarda 272 öğrenci
Yükseköğretim Kurulunca, daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmayanların lisans veya ön lisans, daha önce bir ön lisans programından mezun olanların ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebildikleri "34 yaş üstü kadınlara" Akdeniz Üniversitesi’nde ayrılan 122 lisans kontenjanına 115 öğrenci, 165 ön lisans kontenjanına 157 öğrenci yerleşti.

Rektör Özkan’dan yeni öğrencilere tebrik
Üniversiteyi kazanan öğrencilerin büyük bir emek ve azimle bu başarıyı elde ettiklerini belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Öğrencilerimiz, yılların birikimi ile zorlu sınavları geride bırakarak, hayatlarını şekillendirecekleri bir eğitim-öğretim sürecine adım attılar. Üniversite, sadece akademik bir ortam değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerle zenginleşen, bireylerin hayat boyu hatırlayacakları hatıralarla dolu bir dönemdir. Akdeniz Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi bu dönemde en iyi şekilde destekleyerek, onları geleceğe hazırlamak için tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.
Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin alanında öncü akademik kadrosu ile ülkemizin yarınlarına katkı sağlamaya devam ettiğini vurgulayarak, “Üniversitemiz, güçlü akademik kadrosu ile öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirerek, ülkemize faydalı bireyler kazandırmayı hedefliyor. Eğitilen her bireyin, toplumumuza daha da büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin, üniversitemizin sunduğu imkanlarla hem kaliteli bir eğitim alacaklarına hem de burada geçirecekleri dönemin hayatlarında unutulmaz bir yere sahip olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.