Tarih: 22.08.2024 17:38

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 2 bin öğrenci başvuru yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024-2025 akademik yılı öğrencilerini 2 bin öğrenci arasından seçiyor.
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024-2025 akademik yılı için özel yetenek sınavlarını gerçekleştirdi. Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik, Fotoğraf, Geleneksel Türk Sanatları ile Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinde eğitim almak isteyen gençler, bu yıl da sınava büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu sınavlar sonucunda 233 kişi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim görmeye başlayacak.

2 bin kişi başvurdu, 233 kişi alınacak
Yaklaşık 2 bin kişinin başvurduğu ve resim bölümüne 32 öğrencinin, heykel bölümüne 17 öğrencinin, grafik bölümüne 47 öğrencinin, seramik bölümüne 26 öğrencinin, müzik bölümüne 27 öğrencinin, fotoğraf bölümüne 32 öğrencinin, geleneksel Türk sanatları bölümüne 28 öğrencinin, tekstil ve moda tasarımı bölümüne 24 öğrencinin alınacağı sınavlarda müzik bölümüne başvuran öğrenciler, enstrüman performansları ve müzik teorisi bilgilerini sınav jürisine sunarak yeteneklerini ortaya koydu. Diğer bölümler için ise adaylar, teknik ve özgün düşünme becerilerini sergileyerek sınavda başarılı olmak için ter döktü.

“Yoğun katılım, fakültemize olan ilgiyi ortaya koyuyor”
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, “Bu yıl yetenek sınavlarımıza gösterilen yoğun katılım fakültemizin farklı sanat dallarına olan ilginin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha göstermekte. Sanat dünyasına adım atma konusunda tutkulu ve yetenekli olan adaylar, sanatsal becerilerini ve yeteneklerini mükemmel bir şekilde sergiledi. Bizler de her zaman olduğu gibi sanatın her alanında derinlemesine bilgi ve deneyime sahip, alanında yetkin akademik kadromuzla öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini en üst düzeye çıkarmayı, genç yeteneklere ulusal ve uluslararası düzeyde başarı kazandıracak bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Fakültemize katılacak olan öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB