Tarih: 29.07.2024 13:29

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim Merkezi, gençlere meslek kazandırıyor

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Proje Uygulama ve Eğitim Merkezinde verilen ’Bilgisayar destekli muhasebe, web tasarım, grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile autocad&solidworks simülasyon’ kurslarından mezun olan 158 kursiyerden 54’ü çeşitli sektörlerde iş bularak istihdam şansı yakaladı.
Proje Uygulama ve Eğitim Merkezinde ağustos ayının ilk haftasında yeni dönem kursları da başlayacak. Yoğun ilgi gören ve şu ana kadar 150’yi aşkın kişinin başvurduğu kurslar şöyle; “Türkiye’de ilk defa ücretsiz yapay zekâ destekli animasyon eğitimi, insan kaynakları uzmanlığı eğitimi, moda tasarımı; bilgisayar destekli muhasebe, grafik tasarım; web tasarım ve bilgisayar işletmenliği.”

“Aldığım kurslar sayesinde iş başvurum kabul edildi”
Duygularını paylaşan kursiyerler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Akdeniz Belediyesine teşekkür etti. Merkezde verilen autocad kursunu tamamlayıp özel bir doğalgaz firmasında istasyon görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Vahap Şimşek; “Akdeniz Belediyemizin kursunu sosyal medya aracılığıyla görüp başvurdum. Geldiğimiz noktada autocad ve trademarks alanında eğitimler alıp başarılı bir şekilde tamamladım. Bilgisayar operatörlüğü ve bilgisayar işletmenliği kurslarını da alarak iş bulma konusunda etkili bir eğitim aldım. Böylelikle iş başvurum kabul edildi. Bu eğitimlerden dolayı Akdeniz Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

“Her şeye yeniden başlayabilmek için çok güzel bir fırsat”
Merkezde verilen Bilgisayar Destekli Muhasebe kursuna bir arkadaşının tavsiyesiyle başvurduğunu söyleyen Havva İnan Kaplan, 6 ay süren bir eğitim aldıklarını belirterek, “Bu alanda temel, en baştan defter düzeninden birçok programla beraber bunları uygulamalı olarak gördük. Muhasebe programlarından eta, mikro, zirve ve luca programlarını gördük. Tabi öncesinde muhasebe ana başlığı ile beraber defteri, düzeni hepsini işledik. Daha sonra bilgisayar üzerinden uygulamaya başladık. Her şeye yeniden başlayabilmek için çok güzel bir fırsat. Kesinlikle kaçırmayın derim” ifadelerini kullandı.

“Henüz kursum bitmeden iş buldum”
Bilgisayar destekli muhasebe kursunu başarıyla tamamlayan Kıymet Kamer Erdoğan da sosyal medya aracılığından kursu görüp başvurduğunu belirterek, “Sonrasında çok güzel bir süreçten geçtik. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir ortam oluştu. Hocam olsun, arkadaşlarım olsun, eğitim dışında birliği, beraberliği öğrendik. Hayata nasıl tutunuruz, nasıl işler yaparız, birlikte karar verdik. Altı ay eğitim aldık. İş başvuruları yaptık ve hemen dönüş oldu. Akdeniz Belediyesi bize gerçekten çok güzel şeyler kazandırdı. Kurslara katılmayı düşünen tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum. Daha kursumuz bitmeden ben iş görüşmelerine katıldım ve işe girdim ve şu anda da çalışmaktayım. Bize bu imkânı sağlayan belediyemize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

"Çocuğum olmasına rağmen hiçbir dersi kaçırmadım”
Kursiyerlerden 34 yaşındaki Merve Çatık da evli ve 4 yaşında bir oğlu olduğunu belirterek duygularını şu sözlerle paylaştı; “Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinin bu tarz kurslar verdiğini sosyal medyadan öğrendim. Kadın istihdamını sağlamak, kadınları desteklemek için bu tarz projeleri katılmanın önemli olduğunu düşündüm. Çocuğum olmasına rağmen kursları aksatmayıp devam ettim ve şu an güzel bir yerde çalışmaktayım. Bu imkanı bize sağlayan başkanlarımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB