Akçaabat yaylaları ve tarihi yapıları ile turizmde adından söz ettiriyor

Akçaabat yaylaları ve tarihi yapıları ile turizmde adından söz ettiriyor

Akçaabat yaylaları ve tarihi yapıları ile turizmde adından söz ettiriyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesi yaylaları ve tarihi yapıları ile turizmde adından sıkça söz ettiriyor.
Yeşille mavinin sımsıkı kucaklaştığı kadim kent, özellikle turizmde son yıllarda sıkça tercih edilen şehirlerden biri haline geldi. Turizmde adını tüm ülkeye ve dünyaya duyurma çalışmalarında başarılı olan Akçaabat’ta turistler tarafından doğal güzellikler ve tarihi mekanlar, ziyaret edilen güzergahlar arasında yer alıyor.
İlçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan Akçakale Kalesi, Akçaabat Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde yapılan arkeolojik çalışmalar neticesinde, dünya turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Akçakale Kalesi’nin orijinalliği, denize yakınlığı ve güzel manzarasıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor. Günümüze ulaşan kısımlarının orijinalliğini koruduğu bilinen kalede, Akçaabat Belediyesi’nin girişimleriyle yapılan kazı çalışmalarında birçok medeniyete ait objeler, mezarlar ve çeşitli tarihi eserler bulundu. Yaklaşık 750 yıllık tarihiyle geçmişe ışık tutan Akçakale Kalesi, tarihi ve doğal güzelliğiyle turistlerin beğenisini cezbediyor.

Akçaabat’ın gözdesi Ortamahalle
Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleriyle sokaklarıyla mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbeden Ortamahalle, tarihi karakterini günümüze kadar aktarabilmiş nadir yerleşim yerleri arasında yer alıyor.
Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’yi turizme kazandırmak ve mahalleye canlılık getirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında mahallede bulunan konakları aslına uygun olarak restore ederek turizme kazandırdı. Ayrıca yine mahallede bulunan tarihi yapı aslına uygun olarak restore edilip Ortamahalle Müzesi olarak hem Akçaabat’a hem de şehrin turizmine kazandırıldı. Müzenin içerisinde tarihi eserlerin yanı sıra şehrin kültürünü, sanatını ve yaşam tarzını yansıtan objeler de yer alıyor.

Hıdırnebi Yaylası 4 mevsim ilgi görecek
Akçaabat’ın yaylalarından biri olan Hıdırnebi Yaylası, bölgede en tanınmış ve meşhur yaylalarından biri olma özelliğine sahip. Karadeniz’in eşsiz doğal güzelliklerinden bir kesit sunan Hıdırnebi Yaylası, özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin ilk ziyaret noktası oldu. Yapılan projeler doğrultusunda artık Hıdırnebi Yaylası, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistlerim uğrak noktası olacak.
Hıdırnebi Yaylası için hazırlanan projeler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel ihalesi yapıldı. Ayrıca yine bahse konu yerde DSİ tarafından proje doğrultusunda yapılacak olan göletin de inşaatı için ihale ve ardından yer teslimi yapıldı.

Akçaabat turizmin parlayan yıldızı
Akçaabat’ta turizmin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Şehrimizin geleceğinin turizmde olduğunun bilincinde olarak bu minvalde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki tüm dünya Akçaabat’ımızı gezsin, görsün ve bilsin. Akçaabat’ımızın her karışı bir cevher. Bizler de Akçaabat belediyesi olarak bu cevheri en güzel şekilde işleyip ışıldamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Akçaabatımızın her noktası ayrı güzel. Şehrimizi turizmde parlatmak adına önceliği Akçaabat’a gelen turistlerin en sık ziyaret ettikleri alanlara verdik. Bu kapsamda elde ettiğimiz veriler ışığında şehir merkezinden başlayarak yaylalara doğru ilerleyen bir turizm destinasyonu elde ettik. Şehrimizin batı yakasında Akçakale Kalesi, şehir merkezinde tarihi Ortamahalle ve en tepe noktalarda da Hıdırnebi Yaylası önemli güzergahlar arasında yer alıyor. Bu noktalarda yapılması gereken tüm işleri, paydaş kuruluşlar ve bakanlıklar desteğiyle yaptık; yapmaya da devam edeceğiz” dedi.