Tarih: 03.09.2024 14:02

Akademisyenlere TÜBİTAK destekleri anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, akademisyenlere TÜBİTAK destek programları ve proje başvuru süreçleri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.
Eğitmen Özge Elmas’ın gerçekleştirdiği sunumda, özellikle proje destekleri, üniversite-sanayi işbirliği, fikri mülkiyet hakları ve lisanslama, girişimcilik ve şirketleşme gibi akademik dünyada büyük önem taşıyan konular üzerinde duruldu. Eğitimde, akademisyenlere TÜBİTAK’ın sunduğu destek programları hakkında kapsamlı bilgi verilirken, proje oluşturma ve başvuru aşamaları detaylarıyla ele alındı. Ayrıca, üniversitelerde üretilen akademik bilginin sanayi ile işbirliği yaparak nasıl somut sonuçlara dönüştürülebileceği üzerinde durularak, bu süreçlerde fikri mülkiyet haklarının korunması ve lisanslama stratejileri hakkında da önerilerde bulunuldu.

“Akademisyenlere yol gösterici bilgiler verildi”
Eğitimin bir diğer önemli başlığı ise girişimcilik ve şirketleşme süreçleri olurken, akademisyenlerin, geliştirdikleri yenilikçi fikirleri nasıl ticarileştirebilecekleri ve bu süreçte karşılaşabilecekleri fırsatlar ve zorluklar üzerinde duran Özge Elmas, katılımcılara yol gösterici bilgiler sundu. Elmas, görüşlerinde şunları ifade etti: “Akademik bilginin sanayi ile buluşturulması, ülkemizin teknolojik ve ekonomik kalkınmasında büyük bir rol oynamaktadır. Bu süreçte TÜBİTAK gibi kuruluşların sunduğu destek programları, hem araştırmacıların projelerini daha ileriye taşımasına hem de üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Akademisyenlerimize bu konularda rehberlik etmek ve proje süreçlerinde yanlarında olmak bizim en büyük hedefimiz.”

“Amaç, çalışmaları somut projelere dönüştürmek”
Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili görüşlerini dile getirdi. Bu tür etkinliklerin üniversitenin araştırma kapasitesini ve sanayi ile işbirliğini güçlendirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Güner, “Akademisyenlerimizin projelerini ulusal ve uluslararası arenada daha fazla destekle buluşturarak, bilimsel bilgi birikimimizin topluma katkısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, Teknoloji Transferi Ofisi’mizin düzenlediği bu tür bilgilendirici etkinlikler, akademik araştırmaların somut projelere dönüşmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Üniversite olarak, akademik araştırmaların ticarileşmesi, fikri mülkiyet haklarının korunması ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi konularında her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Etkinlik sonunda, akademisyenler, Eğitmen Özge Elmas’a sorularını yönelterek konuya dair detaylı bilgi alma fırsatı buldular. Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi’nin bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği, üniversite ile sanayi arasındaki işbirliklerinin artırılarak bölgesel ve ulusal gelişime katkı sunulacağı bildirildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB