AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ YILDIZ VE ATÇI'DAN, 'KADİR GECESİ' VE '19 MAYIS' MESAJI

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ YILDIZ VE ATÇI

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve Hülya Nergis Atçı yayınladıkları mesajlarda Kadir Gecesi ve 19 Mayıs bayramına dair açıklamalarda bulundular.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Önceki Dönem Bakanı ve AK PARTİ Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklamasında şunları söyledi: "19 Mayıs 1919, Aziz milletimizin geleceğinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olmuştur. 19 Mayıs'ta yokluk ve imkansızlıklara rağmen azim ve inançla başlayan yürüyüş, eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı olarak tarihe geçmiştir. Bu mücadele etnik köken, dil, din, mezhep farkı olmadan , kadın erkek, genç yaşlı milletimizin  bütün fertlerinin, vatan müdafaası için   omuz omuza verdiği ve ortak değerleri yücelterek zafere ulaştığı eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 mayıs ruhunu çok iyi kavramalarını, milli ve manevi duygulara sahip olarak aynı azim ve kararlılıkla gelecekte de iç ve dış bölücü mihraklara karşı dimdik ayakta kalarak yeni destanlar yazacaklarına inancımız tamdır. Bu büyük coşkuyu o gün olduğu gibi omuz omuza kutlamak içerisinde bulunduğumuz salgın nedeniyle fiziken mümkün olmasa da kalplerimiz aynı duygularla çarparak ve asla ayrı düşmeyen gönül birlikteliğimizle idrak ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle,  gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, basta Kurtuluş Savaşımızda şehit düşenleri ülkemizin birliği ve beraberliği için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Selam Saygı ve Muhabbetlerimizle"            

Yıldız ayrıca Kadir Gecesi dolayısıyla da şunları söyledi: “14 asır önce yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak ediyoruz. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. İnsanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kur’an’ın mesajlarına değer verdiğimiz nispette yeryüzüne huzur ve esenlik getirmek üzere inen meleklerin idrakine varabiliriz. “Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!” şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir gecesinden hakkıyla istifade edebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle bizleri böyle geceye eriştirdiği için yüce Mevlamıza hamd ediyor, Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Kadir Gecesini gönülden kutluyorum.; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, yaşanan bu zorlu süreçten bir an evvel kurtulunması dileğiyle selam saygı ve muhabbetlerimizi sunuyorum.”

 

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı şöyle konuştu: “15 Temmuz da tankların karşısında göğsünü siper ederek, olası darbelere nasıl karşı olduğunu sergileyen, geleceğe güvenle bakmamız da;  önce ailelerinin sonra, da milletimizin göğsünü kabartarak, umutlarımızı yeşerten, aydınlık geleceğimizin temel taşları gençlerimizin! Ecdadımızın emaneti; Bayrağımızı, vatanımızı ve özgürlüğümüzü canı pahasına nasıl koruyacağını hepimizin çok iyi bildiğine inanıyorum. Kutsalı olmayan toplumların yok olmaya mahkumiyeti aşikardır. Kutsal değerlerini koruyarak inanç ve kararlılıkla sorumluluğunu yerine getirip; bu değerleri geleceğe taşıyacağına güvendiğim Gençlerimizin: 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum dedi.   

Atçı, ayrıca Kadir Gecesi münasebetiyle ilgili de şöyle konuştu: “Kitabımız Kur-an’ın nazil olduğu, Arşı Ala’nın kapılarının ardına kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı,  bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecede:  Faziletine inanarak “Allahümme inneke afüvvün tühıbbü’l-afve fa’fu annî” duasıyla O’ nun inayetiyle affını ve birlik beraberlik dileyen bütün insanlığın; iki cihanda aziz ve bahtiyar kılınmasını, bu gecenin bütün İslam alemine hayır, bereket, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Gönüllerimizin bir olması dileğimle Kadir geceniz mübarek olsun”