AK Parti Artvin Milletvekili Çelik: “Heyelan riski sürmekte”

AK Parti Artvin Milletvekili Çelik: “Heyelan riski sürmekte”

AK Parti Artvin Milletvekili Çelik: “Heyelan riski sürmekte”

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, şiddetli sağanak yağışların sel ve heyelanlara neden olduğu Artvin’da heyelan riskinin devam ettiğini belirterek, vatandaşları yetkililerin uyarılarını dikkate almaları konusunda uyardı.
Bugün öğle saatlerinde Doğu Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan şiddetli sağanak, Artvin’in kıyı kesimlerinde sel ve heyelanlara neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Özel İdare, Karayolları ve AFAD ekiplerinin sahada olduğunu belirtti. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada heyelan riskinin sürdüğünü ve ekiplerin sahada çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Bölgemizde meydana gelen heyelanları yakından takip ediyorum. Yağışların devam etmesi nedeniyle heyelan riski sürmekte, ancak Özel İdare, Karayolları ve AFAD ekiplerimiz sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kontroller düzenli olarak yapılıyor ve güvenliği sağlanan bölgelerde gerekli müdahaleler hızla gerçekleştiriliyor” ifadelerine yer verdi.
Vatandaşları dikkatli olmaları hususunda uyaran Çelik, “Arhavi ilçemize bağlı Dereüstü, Kireçlik, Güneşli, Gürgencik, Dikyamaç, Küçükköy, Kemerköprü, Kestanealan, Derecik, Aaşağı Şahinler, Yukarı Şahinler, Hopa ilçemize bağlı Çamlıköy, Çimenli, Esenkıyı, Eşmekaya, Pınarlı, Yeşilköy, Başoba, Borçka ilçemize bağlı Karşıköy, Maral, Uğur ve Güreşen grup köyleri meydana gelen heyelanlarla ilgili ekiplerimiz sahada ve durumu yakından takip ediyoruz. Önceliğimiz, can ve mal güvenliğini sağlamak. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan yetkililerin uyarılarına dikkat etmelerini ve riskli alanlardan uzak durmalarını rica ediyorum. Birlikte hareket ederek bu zorluğu da aşacağımıza inancım tamdır” dedi.