AİLE HAKİMLERİ DERNEK BAŞKANI IŞILDAK'TAN 'KORONA' UYARI

AİLE HAKİMLERİ DERNEK BAŞKANI IŞILDAK

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Işıldak, korona virüsü ve yayılımı ile ilgili vatandaşı uyarıcı bir açıklama yaptı.

Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak açıklamasında şöyle dedi: “Korona virüs salgını yayılmaya devam etmektedir. Devletimiz önlemeleri almakta fakat en önemli önlem ‘Siz Halkımızın Alacağı’ önlemlerdir. Bu anlamda Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan korunma tedbirlerini titizlikle uygulanması gerekmektedir. Aksi durumunda hem kendimiz hem de çevrenizdekiler tehlikeye düşecektir.

Aile hekimliklerine bilindiği gibi her türlü hastalığı olan hastalar başvurmaktadır. Bu nedenle raporlu ilaçları yazdırmak, acil olmayan tahliller gibi nedenlerden dolayı aile hekimine GİTMEYİN. Raporlu ilaçlarınızı eczaneden bir yakınınız aracılığı ile de alabilirsiniz. Aile hekiminize, ebenize, hemşirenize danışmadan, sormadan aşı, gebelik takibi, tahlil, okul taraması, ehliyet, işe girişi raporu, ilaç yazdırma vs. için ‘Gelmeyin’.

Ayrıca; 

- 60 yaşın üzerindeki kişiler ‘Lütfen Dışarıya Çıkmayın’.

- Evde 60 yaş üzerinde büyüğümüz varsa onlara temastan mümkün olduğunca kaçınalım, mümkünse onları ayrı yerde izole edelim, ihtiyaçlarını karşılayalım.

- Acil durum (gıda ihtiyacı, ilaç ihtiyacı gibi) olmadıkça kalabalık ortamlardan uzak duralım.

- Dışarıdan eve geldiğimizde ellerimizi ve yüzümüzü en az 20 saniye sabunla (sıvı veya katı) yıkayalım.

- Sebze ve meyvelerimizi yıkamadan tüketmeyelim.

- Mecbur olmadıkça evden dışarıya çıkmayalım. Unutmayın ki bu hastalığın bulaştığı biri, kendi hasta olmadan ev halkına, akrabalarına bulaştırabilir onların hasta olmasına neden olabilir, bu kişiler kayıp edilebilir.

- Düzenli ve yeterli (6-8 saat) uykumuzu uyuyalım.

Panik yapmayalım, Sağlık Bakanlığı ve bizler her zaman yanınızdayız, yardımınızdayız, lütfen uyarılarımızı uygulayın, yerine getirin…

BİZ SİZİN İÇİN AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNDE KALIYORUZ, SİZDE HEPİMİZ İÇİN LÜTFEN EVİNİZDE KALINIZ.”