Aile Yaşam Merkezleri ile çocuklar sanat dolu bir yaz tatili geçiriyor

Aile Yaşam Merkezleri ile çocuklar sanat dolu bir yaz tatili geçiriyor

Aile Yaşam Merkezleri ile çocuklar sanat dolu bir yaz tatili geçiriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezlerinde yaz tatili döneminde düzenlenen sanat atölyeleri, çocukların sanatın farklı alanlarıyla tanışmalarını ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, çocukların yaz tatillerini deneyimlerle dolu geçirmeleri için Aile Yaşam Merkezlerinde atölye etkinlikleri düzenliyor. Amisos Aile Yaşam Merkezi, Sadi Tekkesi Aile Yaşam Merkezi ve Kadıköy Aile Yaşam Merkezinde 9-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için çeşitli sanat atölyeleri açıldı. Ebru, seramik, takı tasarımı, sepet örgü gibi farklı sanat dallarında düzenlenen atölyelerde, çocuklar hem yeni beceriler öğreniyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu etkinliklerle çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Aile Yaşam Merkezlerinde düzenlenen atölye etkinlikleri, çocukların tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamanın yanı sıra ailelerin de katılımını teşvik ediyor. Bu sayede çocuklar hem eğlenip hem de öğrenme fırsatı bulurken aileler de çocuklarının gelişimini desteklemeye yönelik bir ortamda bir araya geliyorlar.

“Çocuklarımızı desteklemeye devam edeceğiz”
Yaz atölyelerinin çocukların çok yönlü gelişimlerine katkı sunduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın özellikle yaz tatili sürecinde boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak ve onların sanatla buluşmalarını teşvik etmek için Aile Yaşam Merkezlerimizde çeşitli sanat atölyeleri düzenliyoruz. Sanatın ve kültürel faaliyetlerin toplumumuz için taşıdığı değeri çok iyi biliyoruz. Bu atölyeler sayesinde çocuklarımız, sadece sanatın öğrenilmesiyle kalmayıp aynı zamanda ruhsal ve zihinsel gelişimlerine de katkıda bulunuyorlar. Farklı sanat dallarında düzenlediğimiz atölyeler çocuklarımızın el becerilerini geliştirmelerini sağlamanın yanı sıra kendi kabiliyetlerini keşfetmelerine imkan tanıyor. Sanatla buluşma deneyimi, çocuklarımızın kendilerini ifade etmelerini, duygusal zeka ve iş birliği becerilerini geliştirmelerini destekliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın sanata ve kültürel faaliyetlere erişimini artırarak, toplumumuzun kültürel zenginliğine katkıda bulunmayı sürdürüyoruz. Geleceğimizin ve bugünümüzün teminatı olan çocuklarımızı destekleyerek onların potansiyellerini keşfetmelerine ve gelişmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.