Ahlatcı Vakfı’ndan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne destek

12.09.2024 20:16:54

Ahlatcı Vakfı’ndan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne destek

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ahlatcı Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Kasım Kahraman ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezinin İşletilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı.
Valilik toplantı salonunda imzalanan protokolle ortaöğretim ve yükseköğretim çağındaki öğrencilere milli, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerin benimsetilmesi, onların mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. Gençlik merkezine gelen gençlere ve din görevlilerine yönelik sosyo-kültürel, mesleki ve pedagojik formasyon gelişimleri için seminer, konferans, söyleşi, musiki eğitimi, hüsn-ü hat, ebru vb. alanlarda etkinlikler düzenlenmesi, yetişkin bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı Kur’an kursu açılması, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından oluşan bir kütüphane kurulması, gençlere yönelik soru-cevap şeklinde sohbetler düzenlenmesi planlanıyor. Protokol kapsamında yapılacak tüm iş ve işlemleri planlamak ve takip etmek üzere ilgili kuruluşlar tarafından yapılacak olan görevlendirmeler ise Valiliğin koordinasyonunda gerçekleştirilecek.
Bu iş birliğinin çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine, milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak bir adım olduğunu belirten Vali Dağlı, Diyanet Gençlik Merkezi çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Ahlatcı Eğitim, Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Kasım Kahraman’a teşekkürlerini ileterek, yapılan bu protokolün hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.