’Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi’ iş birliği protokolü imzalandı

12.09.2024 19:46:04

’Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi’ iş birliği protokolü imzalandı

Çorum’da özel sektör bünyesinde açılacak ilk Mesleki Eğitim Merkezi olan Ahlatçı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi için Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar tarafından işbirliği protokolü imzalandı.
Ahlatcı Holding bünyesindeki altın rafinerisi binasının içinde Ahlatcı Holding tarafından gerekli tadilatlar yapılarak Mesleki Eğitim Merkezi açılmaya uygun hale getirilen alan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. Açılması planlanan Mesleki Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi bir kurum olacak ve merkezde mesleki kuyumculuk teknolojisi alanında eğitim verilecek. Diğer resmi kurumlardan farklı olarak özel sektörle iş birliği yapılarak destek alınan ve doğrudan istihdama yönelik bir kurum olacak.
Valilik Toplantı Salonunda imzalanan protokolle Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim alanıyla ilgili temel yeterliliğe sahip öğrencilere eğitim verilecek. Eğitim süresi 4 yıl olup; öğrenciler haftada bir gün yüz yüze eğitim alacak, diğer günler ise Ahlatcı Holding bünyesindeki altın rafinerisinde beceri eğitimi yapacak. Öğrenciler işletmede yapacağı beceri eğitim karşılığında ücret alacak. 4 yıllık eğitim süresi sonunda başarılı olan öğrenciler lise diploması ve ustalık belgesi alarak mezun olacak. Mezun olacak öğrenciler, Ahlatcı Holding tarafından yapılacak veya yaptırılacak mesleki bilgi ve beceri sınavlarında başarılı olmaları durumunda Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilecek.
Mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilerin başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ve ülkemizin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına sağlayacağı katkılar açısından önemli olduğunu belirten Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bu açıdan ilde de mesleki eğitim merkezlerinin sayılarının arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İlde 17 adet mesleki eğitim merkezi bulunduğunu ancak, iş birliği protokolünü imzaladıkları Ahlatcı Kuyumculuk Eğitim Merkezi’nin özel sektör bünyesinde ilde açılacak olan ilk mesleki eğitim merkezi olduğunu belirten Vali Dağlı, bu merkezin açılması yönünde imkan ve mekan sağlayan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’ya mesleki eğitime vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini iletti.