Ahilik Haftası kutlamaları Eylül’ün son haftasına alındı

Ahilik Haftası kutlamaları Eylül’ün son haftasına alındı

Ahilik Haftası kutlamaları Eylül’ün son haftasına alındı

Kırşehir merkezli Eylül ayının üçüncü haftasında kutlanan Ahilik Haftası kutlama programı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağlayabilmesi amacıyla aynı ayın son haftasına alındı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk; ahiliğin merkezi Kırşehir’de esnafın Eylül ayı öncesinde ve kutlamalarda ürünlerini yüzde 25 indirim ve çoğu esnafın da malını aldığı fiyattan satacağını söyledi. Öztürk, "Her yıl 9. ayın 3. haftasında yapılan kutlamalar, bu yıl son haftaya alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımının sağlanabilmesi için son haftaya alındı. Ülke genelinde ahilik haftası, birer gün ama Kırşehir’de bir hafta kutlanacak" dedi. "Kırşehir merkezli esnaf bayramı dünyada tek" diyen Öztürk açıklamasında; "Esnaf bayramı olarak kutlanan ahilik sadece Türkiye’de var. Merkezi de Kırşehir. Esnafımızın bu bayrama ve kutlama etkinliklerine sahip çıkması gerekir. Esnaflar; ahilik bayramı boyunca yüzde 25, 30, 40 oranında indirim yapacak. Gerekirse esnaf, aldığı ürünü aldığı fiyattan satacak" diye konuştu.
Ahilik Haftası boyunca çeşitli etkinlikler, paneller, sergiler ve konserler düzenlenecek. Ahiliğin kültür ve felsefesi halka anlatılacak, şehre yabancı olan misafirlere de tanıtılacak. Programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağlaması bekleniyor.