Ağrı'da 2 metrelik karda mahsur kalan hasta kurtarıldı

Ağrı

Karagöz Köyü'nde kar nedeniyle mahsur kalan hasta, İlçe Özel İdare ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucu güvenliğe ulaştırıldı.

Yoğun Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Ağrı’da etkili olan yoğun kar yağışı, kırsal bölgelerde ulaşımı zorlaştırarak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen acil bir ihbar, ekipleri harekete geçirdi.

2 Metrelik Karda Zamanla Yarış

Edinilen bilgilere göre, kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Karagöz Köyü yolunda bir hastanın mahsur kaldığı bildirildi. İhbar üzerine derhal bölgeye sevk edilen İlçe Özel İdare ekipleri, yoğun tipi ve zorlu arazi şartlarına rağmen iş makineleriyle kapanan yolu açmak için seferber oldu.

3 Saatlik Özverili Mücadele

Yaklaşık 3 saat süren aralıksız ve özverili çalışmalar sonucunda köy yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, mahsur kalan hastaya güvenli bir şekilde ulaşarak ilk müdahalesini yaptı ve hastayı 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim etti. Hasta, en yakın sağlık kuruluşuna sevk edildi.

Ekiplerin Fedakarlığı Takdir Topladı

Zorlu hava ve yol şartlarına rağmen görevlerini fedakârca yerine getiren İlçe Özel İdare ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin çalışması, bölgede takdir topladı. Yetkililer, kış şartlarının etkisini sürdürdüğü bu günlerde vatandaşları acil durumlarda 112 hattını aramaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyardı.