Afyonkarahisar’da 8. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı devam ediyor

25.04.2025 12:26:46

Afyonkarahisar’da 8. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı devam ediyor

Afyonkarahisar’da bu yıl 8’incisi düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı, "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sağlıkta Kullanımı" temasıyla başladı. Çalıştayın açılışına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) tarafından geleneksel hâle gelen ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı, "Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Sağlıkta Kullanımı" temasıyla başladı. İki gün sürecek olan çalıştayın açılış programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı. Bilim insanları, akademisyenler ve sağlık sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği çalıştayda, "Bitkisel Çaylar, Fitoterapi ve Aromaterapi ile Takviye Edici Gıdalar" olmak üzere üç ana başlıkta oturumlar gerçekleştiriliyor. Çalıştay, bitkisel ürünlerin sağlık alanındaki kullanımının bilimsel temellerle ele alınmasını ve bu alanda yapılan güncel çalışmaların paylaşılmasını amaçlıyor. Katılımcılar, hem teorik bilgiye ulaşma hem de uygulamalı deneyimlerden faydalanma fırsatı bulacak.
Vali Yiğitbaşı, konuşmasında bu tür akademik etkinliklerin sağlık ve tarım alanında bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Çalıştayın, tıbbi ve aromatik bitkilerin sağlıkta etkin ve güvenli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmasını temenni ettiğini belirtti. Etkinlik, bilimsel sunumlar ve uzman görüşleriyle alanında önemli bir bilgi paylaşım platformu olmaya devam ediyor.