Tarih: 11.09.2024 14:16

Afrika’ya ihracatın sırrı DTO’da konuşulacak

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Ticaret Odası’nda (DTO), Anıl Utku Bengisu’nun konuşmacı olarak katılacağı, potansiyel pazar durumunda olan Afrika ülkelerine yönelik ihracat, heyet ziyaretleri, alım heyetleri, ikili iş görüşmeleri organizasyonları ile ilgili bilgilendirmeleri içeren “Afrika’ya İhracat Söyleşileri” temalı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, KOBİ’leri, iş dünyasını ve üyelerini, Afrika’ya ihracatın püf noktalarının anlatılacağı toplantılarına davet etti. Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Limited Şirketi (Bosphorus Expo) Yönetim Kurulu Başkanı ve WCI Forum Başkanı Anıl Utku Bengisu’nun tecrübe ve bilgilerini firmalar ile paylaşmak üzere Denizli Ticaret Odası’nda misafirleri olacağını söyleyerek “Üyelerimiz özellikle de ihracatçılarımız ve ihracata başlamak isteyen KOBİ’lerimiz, bu tecrübeden faydalanmalı. Bu toplantıda edinecekleri bilgilerin ışığı doğrultusunda, kendilerine yeni bir yön çizebilirler. Ufuklarını ve işlerini genişletip geliştirebilirler. Afrika ihracat fırsatlarının anlatılacağı konferansımız, yeni pazar arayışımızın da bir adımıdır. Afrika’ya ihracat yapmak isteyenler, nereye ve nasıl ihracat yapabilecekleriyle ilgili sorular da yöneltebilecekler. Afrika pazarının ekonomik durumu ve Türkiye ile ticari ilişkileri hakkında veriler, sektörel bilgiler ve örnek başarı hikayelerinden oluşan eğitici ve verimli bir etkinlik olacaktır. Herkesi bekliyoruz” dedi.

“12 farklı ülkede organizasyonlar yaptık”
Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yabancı alıcılar ile Türkiye’de güçlü sektörler arasındaki iş birliği ve koordinasyon sağlandığı Afrika forumu olan WCI Forum’un da Başkanı olan Anıl Utku Bengisu, bugüne kadar 12 ülkede 70 organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. 61 adet Afrika’da organizasyon, 9 adet Türkiye Uluslararası İş Forumu, 14 alım heyeti, 21 ticari heyet programı, 100’ün üzerinde özel yabancı heyet, 191 bin ziyaretçi, 15 binin üzerinde B2B ikili iş görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Bengisu, “Fuarcılıktaki pusulamız, üretici ve ihracatçılarımız için bugüne kadar Libya, Etiyopya, Nijerya, Fildişi Sahilleri, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kazakistan, Özbekistan, Umman, Irak Gürcistan ve Türkiye’yi gösterdi. Alım heyetleri, ikili iş görüşmeleri ve ticari heyetlerle ilgili olarak da Uganda, Gana, Nijerya, Benin, Togo, Burkina Faso, Sierra Leone, Gabon, Nijer, Kenya, Somali, Kongo, Ruanda, Libya, Cezayir, Tunus, Mısır, Fas, Gine, Angola, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Umman ve Katar’da imzamızı attık” şeklinde konuştu.
“KOBİ’lerimizin ekonomik savaşla rahatça başa çıkabilmelerini sağlamak istiyoruz”
Afrika iş insanlarından gelen talepler ve her sektörden Türk iş insanlarının Afrika’ya olan ilgisi sayesinde ‘Afrika’ya nasıl ihracat yapabilirim?’ diye soran KOBİ’lerimize bir ihracat haritası çizdik. Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı verme anlamında tüm üretim sektörlerinde alım heyetleri ve ikili iş görüşmeleri çalışmalarıyla da ülkemize katkı vermeyi sürdürüyoruz. Afrika ticaret organizasyonlarımızla, Anadolu üreticisinin ve KOBİ’lerimizin, ihracatla tanışmalarını ve alışmalarını, Afrika pazarına ihracat gerçekleştirerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik savaşla rahatça başa çıkabilmelerini sağlamak istiyoruz. Onların ihracat ordusuna katılmalarını sağlamak bizim en temel amacımız, kuruluş misyonumuzdur. 16-17 Ekimde de İstanbul’da 54 ülkenin yer alacağı Dünya İş Birliği Endüstrileri Forumu’nu yapacağız. Perşembe günü çağrımızı gören duyan herkesi Denizli Ticaret Odamıza bekliyoruz. Bize bu imkânı sundukları için Ticaret Odası Başkanımız Sayın Erdoğan ile ekibine de teşekkür ediyoruz” dedi.
Konferansa katılacakların, https://bit.ly/afrikayaihracat linkinden internet ortamında ön kayıt yaptırmaları gerekiyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB