"Afete Hazır Giresun" projesi başarıyla tamamlandı

"Afete Hazır Giresun" projesi başarıyla tamamlandı

ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği tarafından yürütülen "Afete Hazır Giresun" projesi, Aksu Çayı’nda gerçekleştirilen akarsu arama eğitimi ile sona erdi.
Giresun’un acil durumlara müdahale kapasitesini artırmayı hedefleyen proje çerçevesinde doğa arama kurtarma, deprem arama kurtarma ve akarsu arama kurtarma eğitimleri devam ediyor. Ayrıca, birçok kurum ve kuruluşta afet bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.
ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mete Durmuş proje hakkında verdiği bilgide, “İçişleri Bakanlığı’nın sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini artırmak amacıyla mali olarak desteklediği proje, Giresun’un acil durumlara müdahale kapasitesini artırmayı hedefliyor. Projenin son aşaması olan akarsu arama eğitimi, Aksu Çayı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, eğitim sonunda yapılan sınavlarda üstün başarı gösterdi. Eğitimi iki aşamada gerçekleştirdik. Teorik bilgileri akarsu içinde de uygulamalı olarak gösterdik. Akarsu morfolojisi, akarsu okuma, suya düşen kişiye müdahale, sonda ile arama ve güvenli yüzme teknikleri gibi önemli konuları öğrettik. Eğitimlerimiz başarılı geçti ve kursiyerler üstün bir başarı sergiledi. Hepsine özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ATAK Giresun’un tek yerel arama kurtarma derneği
ATAK Derneği Başkanı Mete Durmuş son olarak, "Giresun’un ilk ve tek yerel arama kurtarma derneği olan ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği, gönüllülerden oluşmakta ve arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra kampçılık ve doğa yürüyüşü eğitimleri de düzenlemektedir. Her geçen gün derneğimize ilgi ve katılım giderek artmaktadır. Biz de eğitim faaliyetlerimizle her zaman afetlere hazır durumdayız” diye konuştu.