Adıyaman’da ’Yüzer GES Çalıştayı’ düzenleniyor

Adıyaman’da ’Yüzer GES Çalıştayı’ düzenleniyor

Adıyaman’da ’Yüzer GES Çalıştayı’ düzenleniyor

Adıyaman Üniversitesi ile Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) işbirliği ile Kasım ayında ’Yüzer GES Çalıştayı’ düzenleniyor.
Hem su rezervuar alanı, hem güneşlenme süresi ve hem de ışınım potansiyeli ile Türkiye’de Yüzer GES kurulabilecek en önemli illerin başında gelen Adıyaman’da enerji ve tarımsal sulama başlıkları üzerine kapsamlı bir çalıştay düzenleniyor.
Özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer alacağı çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulunan GEADER Genel Başkanı Ömer Çelebi, “Bakanlık düzeyinde katılımcılarının, akademik, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağı bu önemli çalıştayda Yüzer GES’in Adıyaman’da ve bölgemizde tarımsal faaliyetlere etkileri, Yüzer GES’lerin gelecek yıllardaki kapsamı, bakım ve işletme olanakları ile hayvansal populasyona dair birçok etkileri tartışılacak. Adıyaman Üniversitesi ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu organizasyona başta fikir ve önerileri ile bize destek olan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş ve organizasyon kuruluna teşekkür ediyorum. Kasım ayında gerçekleştireceğimiz bu önemli çalıştaya enerji, sanayi, tarım, gıda ve sulama sektörlerinde faaliyet gösteren tüm paydaşlarımızı Adıyaman’a bekliyoruz” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ise Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği ile Adıyaman Üniversitesi işbirliği ile yapılacak olan Yüzer Ges Çalıştayı’ının bölgenin öncelikle tarımsal sulama hedeflerine ve temiz enerjiye geçişine katkı sunacağını sözlerine ekledi.