Adana’nın en büyük çocuk trafik eğitim parkı Yüreğir’de açılacak

Adana’nın en büyük çocuk trafik eğitim parkı Yüreğir’de açılacak

Adana’nın en büyük çocuk trafik eğitim parkı Yüreğir’de açılacak

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın inşaatının tamamlandığını ve Eylül ayında hizmete açılacağını söyledi. Başkan Demirçalı, parkın sadece Yüreğir’de ikamet eden çocuklara değil Adana’nın tüm çocuklarına hizmet vereceğini belirtti.
Çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi ve bu eğitimi uygulamalı olarak öğrenmesi için Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Yüreğir Millet Bahçesi içerisinde 6 bin 922 metrekare alanda hizmet verecek. Park içerisinde ilkyardım binası, mini amfi tiyatro, gözetleme kulesi, AFAD binası, tren istasyonu, tünel, üst geçit ve 6 adet dekor binası bulunuyor. Ayrıca çocuklar parkta yaş gruplarına uygun akülü ve pedallı araçlarla trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenecek. Özellikle ilköğretim okullarında okuyan çocukları bu parkta trafikle ilgili bilgilerini artırarak, trafik işaret ve kurallarını birebir uygulama ile öğrenecekler. Böylece trafik kültürünün oluşması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
“Yüreğirli her şeyin en iyisini hak ediyor”
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Adana’nın en büyük çocuk trafik eğitim parkının inşaatının tamamlandığını ve Eylül ayında açılışının yapılıp kullanıma açılacağını söyledi. Demirçalı, “Çocukların trafik kuralları konusunda eğitilmesi için yapılan bu parkı Eylül ayında hizmete açıyoruz. Trafik kurallarının öğrenilmesi ve trafik kültürünün insanlarda yer etmesi için bu eğitimlerin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda Adana’nın en büyük, Türkiye’nin de sayılı Çocuk Trafik Eğitim Parklarından biri oldu. Biz daha önce de söylemiştik. Artık insanlarımız Yüreğir’den Seyhan’a, Çukurova’ya gitmeyecek, oradaki insanlar buraya gelmek isteyecek. Çünkü Yüreğirli her şeyin en iyisini hak ediyor. Yapacağımız çalışmalarla yılların telafisini yapıp insanların yaşamaktan onur duyduğu bir ilçe oluşturacağız” ifadelerini kullandı.